Kendinizi enfes bir lezzet deneyimine davet ediyoruz! Hafif yanık tadıyla meşhur kazandibi tarifiyle tatlı keyfini doruklara çıkarın. Denemeye hazır mısınız?
KAZANDİBİ TARİFİ (BENZERSİZ VE LEZZETLİ)
Kazandibi tatlısı, hafif yanık lezzetiyle herkesin favorisi olmuştur. Bu nefis sütlü tatlıyı misafirlerinize gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz. Hem hafif hem de doyurucu olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Ev yapımı kazandibi, dışarıda yediğiniz tatlılardan çok daha lezzetli olacak, emin olun! İşte kazandibi tarifi:
MALZEMELER:
6 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Orta boy bir tencerede süt, nişasta, un, şeker, tereyağı ve vanilyayı karıştırarak muhallebi kıvamı elde edene kadar pişirin.
Pişen muhallebiyi alüminyum tepsiye dökün. Üzerini düzeltmek için bir spatula kullanarak her tarafının eşit olmasını sağlayın.
Tepsiye bolca tereyağı sürdükten sonra 3 yemek kaşığı şeker serpin. Şekeri eşit şekilde yaydığınızdan emin olun.
Tepsinin altını sürekli çevirerek orta ateşte pişirin. Kenarlardaki kısmın hafifçe tutması önemli. Bu sırada tatlıyı sürekli karıştırarak pişirin.
25-30 dakika kadar pişirdikten sonra tatlıyı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra tatlıyı buzdolabında 1-2 saat kadar dinlendirin.
Dilimleyip istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
KAZANDİBİ PÜF NOKTALARI:
Muhallebiyi tepside pişirirken sürekli karıştırarak pişirin.
Altının tuttuğunu fark ettiğinizde hemen ocaktan alın.
Soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirerek lezzetini daha da artırabilirsiniz.
Umarım bu tarif beğeninizi kazanır! Afiyet olsun!