Kahramanmaraş'ta Yeni Mescit: Zile Azerbaycan Karabağlılar Derneği Yardım Elini Uzatıyor!

Zile Azerbaycan Karabağlılar Derneği, Kahramanmaraş'taki depremzedeler için yeni bir mescit inşa ediyor. Yardım elini uzatarak cemaatin ibadetini daha iyi bir ortamda gerçekleştirmesine destek oluyor.

Tokat'ın Zile ilçesinde faaliyet gösteren Zile Azerbaycan Karabağlılar Derneği, Kahramanmaraş'ta meydana gelen felaket sonrasında yardım elini uzatıyor. Dernek, Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesinde bulunan konteyner kentte namaz kılan cemaatin daha uygun bir ortamda ibadet edebilmesi için bir mescit inşa etmek üzere harekete geçti.

Tokat Valiliği ve Kahramanmaraş Valiliği'nden alınan izinlerin ardından, Zile Azerbaycan Karabağlılar Derneği, Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesindeki konteyner kentte mescit yapımı için çalışmalara başladı.

Mescidin adı, şehit polis memuru Niyazi Petek'in anısına verilecek ve bu amaçla Tokat Valiliği'nin onayıyla bir bağış kampanyası başlatıldı.

Zile Azerbaycan Karabağlılar Derneği Başkanı Zeynel Bayramoğlu, "Dernek olarak 2 Şubat’ta ülkemizde meydana gelen deprem nedeniyle deprem bölgesine toplam 14 tır yardım malzemesi götürdük. Odun, su, gıda malzemeleri, kahvaltılık, temizlik ürünleri ve meyve gibi yardımları konteyner kentlerdeki ihtiyaç sahiplerine doğrudan teslim ettik" dedi.

Bayramoğlu, ayrıca aşure gününde Türkoğlu ilçesinde bulunan konteyner kentte 3 bin kişiye sıcak aşure dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Cemaatin sıcak havalarda dışarıda namaz kılmak zorunda kaldığı mevcut mescidin yetersiz olduğunu fark ettik. Bu sebeple burada 250 metrekarelik yeni bir mescit yapmak için girişimlerimizi başlattık. Ekim ayı içerisinde inşaatı tamamlayarak hizmete açmayı planlıyoruz. Bu projede bize destek olan tüm hayırsever kardeşlerimizden, herhangi bir katkıda bulunmalarını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

200 Milyon TL'lik Yatırım: Kahramanmaraş Elbistan'ın Ana Arteri Yenileniyor!
Kahramanmaraş Ayakkabıcılar Sitesi'nde Başkan Güngör ve Vali Ünlüer İz Bıraktı!
Kahramanmaraş Beşik Gibi Sallanıyor! Deprem Meydana Geldi

Kahramanmaraş Haberleri