Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde, marjinal yoğurt üretimi ekipmanları ve meyve sebze kurutma makineleri dağıtımı gerçekleştirildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğinde yürütülen, Özbekistan, Tacikistan ve Türkiye'deki üç pilot ili kapsayan “Kimseyi Geride Bırakma: Türkiye ve Orta Asya’da Kırsalda Yaşayan Kadınların Katılımının Artırılması ve Güçlendirilmesi Projesi” çerçevesinde, kırsal alanlarda yaşayan kadınların girişimcilik ve ekonomik güçlenme süreçlerine dahil edilmesi amaçlanmıştır. 2022'de başlatılan ve 2024'te tamamlanması öngörülen bu projede Burdur, Ordu ve Kahramanmaraş pilot iller olarak belirlenmiştir.
Proje kapsamında FAO Türkiye Ofisi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Sosyoloji Bölümü tarafından gerçekleştirilen saha araştırmaları ile kırsal kesimdeki kadınların sosyo-ekonomik durumları analiz edilmiş, bu doğrultuda çeşitli öneriler geliştirilmiştir. Bakanlığın kadın-erkek fırsat eşitliği politikaları doğrultusunda, kırsal kesimdeki kadınların güçlendirilmesi amacıyla il müdürlüklerinde “Kadın Gelişim Birimleri (KAGEB)” kurulmuştur.
Eğitimlere katılan 31 kadın marjinal yoğurt üreticisine 50 adet krom-çelik bakraç ve 100 litrelik bir krom süt kaynatma kazanı dağıtılmış, ayrıca S.S. Türkoğlu İlçesi ve Mahalleleri Mutlu Besin Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne 60 tepsili bir meyve-sebze kurutma makinesi teslim edilmiştir.
Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde düzenlenen programa, Tarım ve Orman Bakanlığı Yayım ve Eğitim Daire Başkanı Şaban Özakın, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Uluslararası Kuruluşlar Daire Başkanı Özge İmamoğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Bilir, FAO temsilcileri ve proje sorumluları ile kadın üreticiler katılmıştır.
Kaynak: Haber merkezi