Kahramanmaraş'ta lise öğrencileri de havacılık ve savunma sanayine dahil edildi

Kahramanmaraş'ta TUSAŞ ile liseler arasında yapılan işbirliği protokolüyle öğrencilere staj ve istihdam imkanı sunulacak, havacılık ve savunma sanayiine katkı sağlanacak.

Kahramanmaraş'ta, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ile mesleki ve teknik anadolu liseleri arasında bir işbirliği protokolü imzalandı.

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi'nden (KİÜ) yapılan açıklamaya göre, TUSAŞ Kahramanmaraş Üretim Tesisinde düzenlenen törenle, TUSAŞ Akademi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Kahramanmaraş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Sakar ve Türkoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Yıldırım arasında protokol imzalandı.

Bu protokol kapsamında, mezun olan öğrencilere staj imkanının ardından TUSAŞ tesislerinde iş olanağı sağlanacak.

Prof. Dr. Pınarbaşı, Türkoğlu'nda kurulan TUSAŞ Kahramanmaraş Üretim Tesisinde üretilen uçak yapısal parçalarının Ankara TUSAŞ merkezine gönderildiğini belirtti.

Ayrıca, KİÜ bünyesinde Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu'nun açılacağını ve okulun hizmet binası yapımı için ihaleye çıkıldığını ifade eden Pınarbaşı, şunları ekledi:

"Hedefimiz, gelecek yıl eğitim-öğretim döneminde binayı tamamlayarak teknisyenler yetiştirmek. İmzaladığımız protokolle öğrencilerimizin stajlarını tesislerimizde yapmalarını sağlayacağız. Böylece, bilgi ve becerilerini artıran öğrencilerimizin büyük çoğunluğunu TUSAŞ’ta istihdam etmek istiyoruz."

KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan da üniversitenin ardından ortaöğretim düzeyinde atılan adımların önemine değinerek, kentte havacılık ve savunma sanayinin gelişmesi için yeni fakülteler kurulması yönündeki çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Rektör Bakan, üniversite bünyesinde Havacılık ve Uzay Fakültesi kurulması için çalışmalar yürüttüklerini ve mühendislik fakültesindeki öğrencilerin de bu tesislerde staj yapabilmesi için gerekli protokolleri imzaladıklarını ifade etti. Ayrıca, lisede okuyan öğrencilerin de bu sürece dahil olduklarını ve amaçlarının Kahramanmaraş'ta kurulan TUSAŞ tesisine hem eleman yetiştirmek hem de araştırma ve geliştirme faaliyetleri ile sektöre destek vermek olduğunu vurguladı.

6 Şubat 2023'teki depremler sonrasında Kahramanmaraş'ta önemli adımlar atıldığını belirten Rektör Bakan, Kahramanmaraş Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. tarafından kurulacak tesisin ekonomik ve sosyal anlamda gurur verici sonuçlar doğuracağına inandıklarını söyledi.

İmza törenine, KİÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burcu Erşahan, KİÜ Genel Sekreteri Ferhat Karataşlı, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Yunus Atmalı, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Kurt ve diğer ilgililer katıldı.

Kaynak: AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Bugün hava Kahramanmaraş'ta (13 Haziran) nasıl olacak?
Kahramanmaraş’ta kadın kuyuya düştü son anda kurtarıldı!
Kahramanmaraş'ta şehit polisin çocuklarına unutulmaz doğum günü sürprizi!

Kahramanmaraş Haberleri