Kahramanmaraş'ta kırsal kalkınmaya destek: 1,5 Milyar TL hibe

TKDK Kahramanmaraş, IPARD Programı ile kırsal kalkınmaya destek veriyor. Köy okullarında öğrencilere çanta dağıtımı yapılarak projeler tanıtıldı, istihdam ve yatırım sağlandı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü, kırsal alanlarda sürdürülen tarım ve hayvancılığın yanı sıra tarım dışı ekonomik faaliyetleri destekleyerek üretim ve istihdam olanaklarını artırmayı hedefleyen kırsal kalkınma projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, birçok yatırımın gerçekleşmesine ve bölgede yaşayan çiftçilerin tarımsal alet ve ekipmana kavuşmasına olanak sağlandı.

Bugün ise, kırsal alanlardaki eğitim ve öğretim faaliyetlerine destek vermek amacıyla, köy okullarında eğitim gören öğrenciler için önemli bir etkinlik düzenlendi. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), IPARD Programı Teknik Destek Projesi kapsamında köy okullarında öğrencilere okul çantası dağıtımı gerçekleştirdi. Bu etkinlikle, Türkiye-Avrupa Birliği eş finansmanıyla yürütülen IPARD kırsal kalkınma hibe programı çerçevesinde, üreticilere yönelik projelerin tanıtımı da yapıldı.

Kahramanmaraş'ta bugüne kadar IPARD Programı kapsamında 718 projeye 1,5 milyar TL hibe desteği sağlandığı belirtildi. Bu hibe destekleriyle 3,3 milyar TL’lik yatırım hayata geçirilirken, 2.970 kişiye de istihdam sağlandığı vurgulandı.

TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü, bu yıl uygulamaya konulan IPARD III programı kapsamında, ildeki yatırımcı ve çiftçilerin bu fonlardan daha fazla yararlanabilmesi için yatırım yapmayı düşünen tüm vatandaşları koordinatörlüğe davet ediyor.

Kaynak: Haber merkezi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu’na 30 milyon TL’lik asfalt yatırımı
Türkiye, doğal gaz temininde elini 100 milyar metreküplük LNG atılımıyla güçlendiriyor
Büyükşehir, Elbistan’daki millet bahçesini yeniliyor

Kahramanmaraş Haberleri