Kahramanmaraş’ta Islamic Relief Türkiye 3 okul inşa edecek

Islamic Relief Türkiye, Kahramanmaraş'ta 16 ve 8 derslikli iki ilkokul ile 4 derslikli bir anaokulu inşa ederek depremzedelere destek olmayı hedefliyor.

42 ülkede faaliyet gösteren insani yardım kuruluşu Islamic Relief Worldwide'ın Türkiye ortağı olan Islamic Relief Türkiye, 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Kahramanmaraş'ta 16 ve 8 derslikli iki ilkokul ile 4 derslikli bir anaokulu inşa etmeyi planlıyor.

DEPREMİN ARDINDAN YOĞUN YARDIM ÇALIŞMALARI

6 Şubat depremlerinin ardından bölgedeki insani yardım faaliyetlerini hızlandıran Islamic Relief Türkiye, yeni bir projeye adım attı. Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol doğrultusunda Kahramanmaraş'ta 16 ve 8 derslikli iki ilkokul ve 4 derslikli bir anaokulunun inşa edilmesi kararlaştırıldı.

OKULLAR GELECEK YIL AÇILACAK

Islamic Relief Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Akçelik, depremzedelerin yanında olmayı ve eğitim hayatına katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Akçelik, okulların 2024-2025 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında hizmete girmesini planladıklarını ifade etti.

DEPREM BÖLGELERİNDE ÇEŞİTLİ ÇALIŞMALAR YAPILDI

Islamic Relief Türkiye, Kahramanmaraş depreminin ardından ayni ve nakdi yardımlar, yetim destekleme çalışmaları, tarım ve hayvancılıkla ilgili kalkınma destek programları ve okul inşası gibi birçok projeyi hayata geçirdi. Kuruluş, deprem bölgelerindeki insani yardım faaliyetlerine devam ediyor.

Ayrıca, Dinar, Marmara, Elazığ, İzmir ve Van depremleri gibi acil müdahale gerektiren durumlarda da yardım çalışmalarında bulunan kuruluş, bu tür felaketlerde de etkin bir şekilde yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kahramanmaraş yine yok! Osmaniye’ye hızlı tren gelecek
Kahramanmaraş Afşin'de 400 çiftçiye 500 bin sebze fidesi dağıtıldı
Başkan Toptaş: Onikişubat’ımızda gençlerimizle yürüyecek çok yolumuz var

Kahramanmaraş Haberleri