Kahramanmaraş'ta hafriyat kirliliğine son: Yeni yönetim sistemi devrede

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Hafriyat Yönetim Bilgi Sistemi ile şehri hafriyat atıklarından temizlemeyi hedefliyor. Çevre dostu bu sistemle atıklar online takip edilecek.

Büyükşehir Belediyesi, şehri hafriyat atıklarının neden olduğu kirlilikten arındırmak amacıyla Hafriyat Yönetim Bilgi Sistemi'ni devreye alıyor. Bu yeni sistemin tanıtımı kapsamında, hafriyat taşıyıcıları ve müteahhitlerle bir istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehrin imar ve inşası sürecinde altyapıdan ulaşıma, üstyapıdan sosyal donatılara kadar birçok alanda yatırımlarını sürdürmeye devam ederken, çevreye duyarlı projelere de öncelik veriyor. Bu doğrultuda, hafriyat ve inşaat atıklarının yönetimi için Hafriyat Yönetim Bilgi Sistemi devreye sokuluyor. Yeni sistemle, hafriyat ve inşaat atıklarının sıfır atık prensibiyle öncelikle kaynağında değerlendirilmesi, değerlendirilemeyen kısımların ise çevre ve insan sağlığına zarar vermeden bertaraf edilmesi amaçlanıyor.

HEDEF: TÜM ATIK TAŞIYAN ARAÇLARIN ÇEVRİMİÇİ TAKİBİ

Proje kapsamında, hafriyat taşıyan kamyon ve araçlar takip cihazlarıyla Hafriyat Yönetim Bilgi Sistemi’ne entegre edilerek atık taşıma hareketlerinin izlenmesi sağlanacak. Ayrıca, atık nakliyesi yapan işletmelere Atık Taşıma ve Kabul Belgesi verilmesi ve tüm hafriyat atıklarının kayıt altına alınması için İl Hafriyat Atıkları Yönetim Planı hazırlanması öngörülüyor. Hafriyat Yönetim Bilgi Sistemi’nin tasarım aşamasında, tüm paydaşlarla Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda bir istişare ve değerlendirme toplantısı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mutlu Kaya ve Çevre Koruma ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Zahide Turan'ın da katıldığı toplantıda, hafriyat taşıyıcıları ve müteahhitlere sistem hakkında bilgiler verildi. Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, şehri hafriyat atıklarının yarattığı kirlilikten kurtarmaya yönelik plan ve projelerin sürdüğü belirtildi.

Kaynak: Haber merkezi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Bugün hava Kahramanmaraş'ta (23 Ağustos) nasıl olacak?
Büyükşehir, Kavlaklı’da ulaşım standardını üst seviyeye çıkarıyor
Onikişubat Belediyesi, Ağustos Fuarı’nda Zafer Bertizlioğlu rüzgârı estirdi

Kahramanmaraş Haberleri