Kahramanmaraş'ta Çocuklar Kırağ İle Gülümsüyor: Konteyner Kentteki Hikaye!

Afşin'deki depremzedelerin umudu: "Kırağ" adlı köpek yavrusu. Çocuklar tarafından sevgiyle sahiplenilen Kırağ, konteyner kentteki maskotlarından biri haline geldi.

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde meydana gelen 6 Şubat depremlerinin ardından, bölgedeki çocuklar arasında bir maskot ortaya çıktı: Köpek yavrusu "Kırağ". Çekmeköy Konteyner Kentteki Afşin Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Çocuk Psiko-Sosyal Destek Konteyner'inde eğitim gören çocuklar, teneffüs zamanlarında buldukları sevimli köpek için özel bir kulübe inşa ettiler.

Kulübü renkli boyayarak ona "Kırağ" adını veren çocuklar, yavru köpeğin karnını doyurdu ve birlikte çeşitli oyunlar oynadı. Görevli Kübra Demir, çocuklarla birlikte köpeği sahiplendiklerini belirterek, bulduklarında açlık ve bitkinlik içinde olduğunu ifade etti. Demir, "Çocuklarla birlikte onu besledikten sonra isim bulmaya karar verdik. Çocuklar 'Kırağ' adını seçtiler ve onun için bir yuva yapmak istediklerini dile getirdiler. Biz de onların isteğini geri çevirmedik, birlikte yuvasını oluşturduk ve renklendirdik. Derslerden sonra çocuklar, Kırağ ile keyifli vakit geçiriyorlar. Artık o, konteyner kentteki çocukların sevimli maskotu haline geldi." şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kahramanmaraş Heyeti Ankara'da Toplantılarla Buluştu: İşbirliği ve Vizyon Paylaşımı
Kahramanmaraş Emniyeti Gençleri Geleceğe Hazırlıyor: ÇOGEP Projesi
Kahramanmaraş'ta Bisiklet Kazası: Genç Yaşta Bir Hayat Sona Erdi

Kahramanmaraş Haberleri