Kahramanmaraş'ta çocuklar için düzenlenen unutulmaz uçurtma şenliği

Kahramanmaraş'ta depremzedeler için düzenlenen uçurtma şenliği, umut ve dayanışmanın güzel bir örneğiydi. Çocuklar, eğlence ve renk dolu anlar yaşadı.

Kahramanmaraş, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023'teki depreminin ardından, umut ve dayanışmanın bir ifadesi olarak uçurtma şenliğine ev sahipliği yaptı.

Umut Yıldızı İnsani Yardım Derneği, Türkiye Kalkınma Vakfı, Gaziantep Kent Konseyi ve Gaziantep Folklor Kulübü Tiyatro ekibinin bir araya gelerek düzenlediği etkinlik, Türkoğlu ilçesine bağlı Şekeroba Mahallesi'nde depremzede çocukların moral bulması amacıyla gerçekleşti. Şenliğe yaklaşık 700 çocuk katıldı.

Çocuklar, uçurtma uçurmanın yanı sıra çeşitli atölyelerde boyama ve bilimsel çalışmalar yaparak keyifli zaman geçirdiler. Ayrıca çeşitli gösterileri izleyerek eğlendiler.

Etkinliğin organizatörlerinden Hüseyin Köşker, gazetecilere yaptığı açıklamada, depremin ardından çocukların moral bulması için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti.

Köşker, çocukların etkinlik boyunca keyifli anlar yaşadığını vurgulayarak, "Bölgemizde büyük bir afet yaşandı ve bu özellikle çocukları etkiledi. Biz de çocukların bu zor günleri bir nebze olsun unutması ve hayatlarına renk katmak için bir araya geldik. Gönüllü arkadaşlarımızla birlikte Şekeroba kasabasında buluştuk. Bu etkinliği gelecek yıllarda da sürdürmeyi ve çocukların hayatlarında kalıcı bir iz bırakmayı hedefliyoruz" dedi.

Etkinliğe çevre illerden de çocuklar katılım gösterdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kahramanmaraş'ta safkan Arap atları kıyasıya yarıştı
Kahramanmaraş'ta Çerkes Sürgünü 160. Yıl anması
Kahramanmaraş dahil 6 ilde DEAŞ operasyonunda 8 şüpheli tutuklandı

Kahramanmaraş Haberleri