Kahramanmaraş'ta biber üreticilerine %75 hibe desteği

Başkan Fırat Görgel, Maraş Biberi hasat programında, üretimin artırılması ve çiftçilere destek sağlanmasıyla şehrin tarım potansiyelini yükseltmeyi hedeflediklerini belirtti.

Maraş Biberi'nin hasat programına katılan Başkan Fırat Görgel, "Maraş Biberi, şehrimizde 13 bin dekar alanda yıllık yaklaşık 30 bin ton üretiliyor. 500'den fazla çiftçimiz bu biberin üretimini gerçekleştiriyor. Üretimi artırmak amacıyla, çiftçilerimize %75 hibe ile yaklaşık 1 milyon fide dağıttık. Bu desteklerle şehrimizin üretim potansiyelini daha da yükseltmeyi hedefliyoruz" dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Onikişubat ilçesine bağlı Avşar Mahallesi’nde düzenlenen Maraş Biberi hasat programına katılım sağladı. Programa, İl Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Bilir ve Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya da katıldı. Hasat etkinliğinde üreticilerle buluşan Başkan Görgel, bereketli bir sezon diledi. Program hakkında konuşan Başkan Görgel, "Şehrimiz, iklimi, doğası ve su kaynaklarıyla birbirinden değerli coğrafi ürünlere ev sahipliği yapıyor. Bugün hasadını gerçekleştirdiğimiz Maraş Biberi de bu ürünlerden biri olup, 30 coğrafi işaretli üründen biridir. Şehrimiz, bu biberin üretiminde önemli bir konumda ve bu yılki üretim miktarıyla ülke genelinde %15'lik bir paya ulaşacağı tahmin ediliyor. Şehrimizdeki 500'den fazla çiftçi, Maraş Biberi üretimiyle geçimini sağlıyor" dedi.

"ÜRETİCİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ"

Başkan Görgel açıklamalarında, "Maraş Biberi üretimini artırmak için Tarım İl Müdürlüğümüz aracılığıyla yaklaşık 1 milyon fideyi %75 hibe ile çiftçilerimize dağıttık. Şehir genelinde pul biber, toz biber, ipek pul biber ve isot olarak işlenen Maraş Biberi, 66 firmamız tarafından pazara sunuluyor. 2023 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Umman, Suudi Arabistan ve Almanya'ya toplamda yaklaşık 800 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediyesi olarak, hem coğrafi işaretli ürünlerimizin sayısını artırmak hem de bu ürünlerin pazar payını ve katma değerini yükseltmek için daha fazla çalışacağız. Çiftçilerimize vereceğimiz desteklerle şehrimizin üretim kapasitesini daha da artırmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber merkezi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Başkan Görgel: Rezerv alandaki esnafımıza yeni iş yerleri oluşturuyoruz
Başkan Toptaş, Dönüklü’de vatandaşların taleplerini dinledi
Bugün hava Kahramanmaraş'ta (17 Ağustos) nasıl olacak?

Kahramanmaraş Haberleri