Kahramanmaraş'ta Ramazan Bayramı yaklaşırken, fırınlarda hareketlilik artıyor ve Andırın ilçesine özgü Bayram Kömbesi üretimi başladı.
Ramazan Ayı boyunca yoğun günler geçiren fırıncılar, şimdi özel kömbelerin hazırlıklarına başladılar. Andırın'ın kendine özgü ekmeğiyle ünlü bölgesinde, sadece Ramazan Bayramları için yapılan ve oldukça zahmetli olan Bayram Kömbesi üretimi için fırınlarda çalışmalar başladı.
Unlu mamuller üreticisi ve fırıncı Fatih Güzel, Bayram Kömbesinin yapımıyla ilgili şu detayları paylaştı: "Andırın'a özgü Bayram Kömbelerini hazırlamaya başladık. Kepeği alınmamış un, süt, çörek otu, pekmez, şeker ve katmeri içerisinde tahin, tereyağı ve margarin karışımıyla özenle yapıyoruz. Odun ateşinde pişirerek lezzetini artırıyoruz."
Bayram Kömbelerinin kilogram olarak satıldığını belirten Güzel, "150 TL'den satışa sunduğumuz bu özel lezzet, ilçemiz dışından da yoğun talep görüyor. Bayanlar tarafından hazırlanan Kömbelerin bayatlamaması ve lezzetli olması, ilgiyi arttırıyor," şeklinde konuştu.