Kahramanmaraş'ta Afetzedeler Ebrar Sitesi İçin Deprem Müzesi Fikrine Karşı!

Kahramanmaraş'ta Ebrar Sitesi afetzedeleri, deprem müzesine karşı çıkıyor ve imar izni verenlerin sorumluluğunu hatırlatıyor.

Kahramanmaraş'ta, bin 400 kişinin hayatını kaybettiği Ebrar Sitesi'nde gerçekleşen basın açıklaması, afetzedelerin tepkisini yansıttı.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde bin 400 kişinin yaşamını yitirdiği Ebrar Sitesi'nde yapılan basın açıklamasında, afetzedeler, buranın dere yatağı olduğunu belirten bir bilirkişi raporunun mahkeme dosyasına eklenmesini talep ettiler. Ayrıca, bölgede bir deprem müzesi yapılmasını istemediklerini vurgulayan afetzedeler, acılarının her geçen gün tazelenmesini istemediklerini ifade ettiler. "Bu alan patlıcan ve marul bahçesiydi. Neden imara açıldı ve çok katlı binalar inşa edildi?" sorusunu soran afetzedeler, müteahhit Tevfik Tepebaşı'nın hala hayatta olduğunu ve tutuklanmadığını belirttiler.

"DEPREMDE BİZE YARDIM ELİ UZATMAYANLARA DİYEBİLECEĞİMİZ BİR ŞEY YOK, ÇÜNKÜ YIKIM ÇOK BÜYÜKTÜ AMA İMAR İZNİ VERENLERDEN HESAP SORULMALI"

Afetzedeler, 6 Şubat tarihli depremlerde ilk günlerde kendilerine yardım edilmediğini ancak bu nedenle hiçbir yetkiliye kızmadıklarını ifade ettiler. Bunun sebebini, yıkımın büyük olduğunu ve öncelikle bölgeye imar izni verenlerin yargılanması gerektiğini düşündüklerini belirten afetzedeler, sorumluların hesap verene kadar her ay bu bölgede toplanacaklarını duyurdular.

Ebrar Sitesi'ndeki apartmanların yıkılma nedenini inceleyen bilirkişi raporunda, enkazın hızla kaldırılmasının kritik tespitlerin yapılamamasına neden olduğu belirtildi. Raporda, yıkılan binaların enkazının hızla kaldırılması nedeniyle kolonların ve taşıyıcı sistemlerin kesilip kesilmediği konusunda kesin bir tespitin yapılamadığı ifade edildi.

"SAĞLAM DENİLEN BİNA, İLK SANİYEDE YIKILDI"

2020 yılında, binaların dayanıksız olduğuna dair uyarılar yapılmıştı. Ebrar Sitesi, toplam 22 blok içeriyordu ve 2020'de AFAD tarafından hazırlanan bir rapor, bu bölgedeki zemin sıvılaşmasına dikkat çekmiş ve olası bir depremde binaların dayanıksız olduğunu belirtmişti. Sadece 3 yıl sonra gerçekleşen depremlerde Ebrar Sitesi'ndeki birçok apartman yıkıldı ve yaklaşık bin 400 kişi hayatını kaybetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kahramanmaraş Türkoğlu Köy Konutları: Kış Öncesi Teslimat ve Depremzedelere Destek!
Kahramanmaraş'ta Köy Evleri Yüzde 80 Tamamlandı!
AB'nin Favorisi: Kahramanmaraş'ta Çağlayancerit Cevizi ve Rekor Rekolte!

Video Haber Haberleri