Kahramanmaraş'ta 71 bin ton kristal şeker üretildi

Kahramanmaraş'ta bu yıl 518 bin ton pancar hasadı yapılması beklenirken, şeker üretimi hız kazandı. TÜRK Şeker ve Elbistan Şeker Fabrikası, toplamda 71 bin ton kristal şeker üreterek bölge ekonomisine önemli katkı sağladı.

Kahramanmaraş'ta bu yıl pancar üretimi hızla devam ederken, 518 bin tonluk bir rekolte hedefleniyor.

Yaklaşık 80 bin dekarlık bir alanda yapılan bu üretimle, şu ana kadar pancarların yüzde 50'sinin hasadı tamamlanarak fabrikalara taşındı ve kristal şeker üretimine başlandı.

TÜRK Şeker, bugüne kadar 16 bin ton kristal şeker üreterek ekonomiye önemli bir katkı sağladı. Ayrıca Elbistan Şeker Fabrikası da 55 bin tonluk bir üretimle, toplamda 71 bin ton kristal şeker elde edilmesi bekleniyor. Bu üretim miktarı, özellikle depremden etkilenen bölge için son yılların en yüksek seviyelerinden biri olarak kaydediliyor.

Kahramanmaraş genelinde yaklaşık 2 bin çiftçinin emeğiyle gerçekleşen bu üretim, hem yerel hem de ulusal ekonomiye ciddi katkı sağladı. 2024 sezonunda ise TÜRK ŞEKER’in desteğiyle toplamda 518 bin ton pancardan yine 71 bin ton kristal şeker elde edilmesi planlanıyor.

Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerindeki üreticiler de bu süreçte önemli rol oynuyor. Bu bölgelerde 16 bin dekarlık alanda ekilen pancarlardan 138 bin ton hasat gerçekleştirilirken, TÜRK ŞEKER bu miktardan 16 bin ton kristal şeker üretmeyi hedefliyor.

Elbistan Şeker Fabrikası ise 63 bin dekarlık alanında 380 bin ton pancar üreterek, 55 bin ton kristal şeker üretimine katkıda bulunacak.

Kaynak: Haber merkezi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kahramanmaraş Barosu’nun yeni başkanı Kaan Kır oldu!
Kahramanmaraş'ta Vadi Mahallesi'ne 40 milyon TL'lik altyapı yatırımı
Kahramanmaraş Valiliği'nden hak sahiplerine borçlandırma uyarısı

Kahramanmaraş Haberleri