Kahramanmaraş'ta 6 milyon TL’lik yatırım başladı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Saçaklızade Mahallesi'nde altyapı sorunlarını çözmek için 1,5 km'lik yeni kanalizasyon hattı inşa ediyor. Bu yatırımla bölgenin altyapısı modernize edilip, daha dayanıklı hale getirilecek.

Büyükşehir Belediyesi, Merkez İçmesuyu, Kanalizasyon ve Yağmursuyu İnşaatı Doğu Bölümü Projesi çerçevesinde Onikişubat ilçesi Saçaklızade Mahallesi'ne yaklaşık 1,5 kilometrelik yeni bir kanalizasyon hattı inşa ediyor.

KASKİ’nin koordinasyonuyla yürütülen çalışmalar, mahallenin altyapı sorunlarının çözülmesini amaçlıyor.

6 Şubat depremlerinin ardından şehrin yeniden inşası ve modern altyapı ihtiyaçlarının karşılanması için yatırımlarını artıran Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Saçaklızade Mahallesi'nde çalışmalar başlattı. Merkez İçmesuyu, Kanalizasyon ve Yağmursuyu İnşaatı Doğu Bölümü Projesi ile mahalleye 1,5 kilometrelik yeni bir kanalizasyon hattı kazandırılarak, bölgenin altyapı sorunlarının uzun vadede çözüme kavuşması hedefleniyor. Toplamda 6 milyon TL’lik yatırımla gerçekleştirilen proje, bölgenin altyapısını güçlendirerek, mevcut ve gelecekteki ihtiyaçlara daha iyi cevap verecek hale getiriyor. Yeni kanalizasyon hattı, özellikle aşırı yağışlarda meydana gelebilecek su taşkınlarına karşı bölgenin direncini artırmayı da hedefliyor.

DAYANIKLI VE KALICI ALTYAPILAR

Büyükşehir Belediyesi, KASKİ Genel Müdürlüğü ve İller Bankası iş birliğiyle, şehir genelinde yürütülen altyapı projeleriyle yalnızca mevcut hasarlar giderilmiyor, aynı zamanda bölgenin genel altyapı kalitesi de yükseltiliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde, şehre aktarılan 12 milyar TL'lik kaynakla, su ve kanalizasyon sistemleri modernize edilerek çevresel sağlık koşullarının iyileştirilmesi amaçlanıyor.

Geniş kapsamlı altyapı yenileme çalışmaları sayesinde şehirde daha sağlam, dayanıklı ve uzun ömürlü altyapılar inşa ediliyor.

Kaynak: Haber merkezi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Başkan Toptaş’tan şehit öğretmenin kızı Gökçe’ye doğum günü sürprizi
Kahramanmaraş'ta o bölgeye yeni toplu taşıma araçları hizmete girdi
Kahramanmaraş’ta üniversite öğrencilerinden Gazze’ye destek

Kahramanmaraş Haberleri