Kahramanmaraş'ta yıllık 20 milyon adet kebaplık şiş üretimi yapıldı. Üretimin büyük bir kısmı, Dulkadiroğlu ilçesindeki Küçük Sanayi Sitesi'nde gerçekleştirildi. Oğuz Eskalen, Muhammed Emin Eskalen ve Yusuf Eskalen'in paslanmaz çelik kromdan gıda ile teması uygun atölyelerinde yapılan 10 milyon adetlik kısmın yanı sıra, kentteki diğer 5 firma da toplam 10 milyon adet üretti.
Kahramanmaraş'ın yeni nesil kebap şişleri, demir yerine paslanmaz çelik kromdan üretilerek daha hijyenik ve uzun ömürlü hale getirildi. Bu teknolojik gelişim, ciğer, kuşbaşı, kıyma, patlıcan kebabı ve tavuk kanat gibi 5 farklı çeşitte kebap şişinin üretilmesine olanak tanıdı.
Şiş üretimi yapan firmalar Kahramanmaraş'ta toplam 200 kişiye istihdam sağlamaktadır. Kentteki üretim, makineli üretim ve teknolojik ilerlemelerin etkisiyle deprem öncesi 2 milyon adetten 20 milyon adete çıktı. Maraş kebap şişleri, sadece iç pazarda değil aynı zamanda Avrupa, Orta Doğu, Amerika ve diğer ülkelerde de büyük ilgi görüyor ve ihraç ediliyor.
Kaynak: Haber merkezi