Kahramanmaraşlı şehit Mehmet Ali Horoz'un vasiyeti yerine getirildi

Şehit Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un Afrika'da su kuyusu açma vasiyeti, Azerbaycanlı Tural Şahbazlı ve ailesi tarafından Kamerun'da gerçekleştirildi.

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un "Afrika ülkesinde su kuyusu açılması" vasiyeti, Azerbaycanlı hayırsever bir aile tarafından yerine getirildi.

Kahramanmaraş'a üniversite eğitimi için gelen ve buraya yerleşen 30 yaşındaki Azerbaycanlı Tural Şahbazlı, Kurban Bayramı tatili için ülkesine gittiğinde, Piyade Astsubay Çavuş Horoz'un şehit olduğunu ve bir Afrika ülkesinde su kuyusu açılması vasiyetinin bulunduğunu öğrendi.

Azerbaycan'daki ailesiyle istişare eden Şahbazlı, Afrika'nın Kamerun bölgesinde yaptırmakta oldukları ve tamamlanmak üzere olan su kuyusuna şehit Horoz'un ismini verme kararı aldı.

Türkiye'ye döndüğünde Şahbazlı, şehit Horoz'un ailesini ziyaret ederek hem taziyelerini iletti hem de tamamlanan su kuyusuna Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un adını verdiklerini gösteren videoyu şehit babası Kalender Horoz'a izletti.

Şehidin babası Kalender Horoz, Türkiye'nin her köşesinden oğlunun vasiyetini yerine getirenlere teşekkür ederek, "Evladımın vasiyetini yerine getiren bütün din kardeşlerimden Allah razı olsun. Türkiye'nin her bir köşesinden oğlumun vasiyetini yerine getirdilerse hepsinden Allah razı olsun. Oğlumun adına yapılan su kuyusunun görüntülerini izledim, o mutluluğu sadece ben bilirim. Allah o topraklarda yaşayanları susuz ve vatansız bırakmasın. Allah herkesin hayrını kabul etsin. Oğlumun vasiyetini yerine getiren herkese teşekkür ederim." dedi.

Tural Şahbazlı, şehidin videosunu izleyince çok etkilendiğini ve Afrika'da daha önce babası adına başlattıkları su kuyusunu şehit Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un adına açmaya karar verdiklerini belirtti.

Şahbazlı, şehidin vasiyetinin milyonlarca kişiye umut olduğunu ifade ederek, "Videoyu Azerbaycan'dayken izledim. Daha önce Afrika'nın Kamerun bölgesinde babamın adına başlattığımız su kuyusu çalışması vardı ama komutanımızın o videosunu izledikten sonra babamdan da izin aldım ve su kuyusuna şehidimizin ismini verdik ve açılışını yaptık. Komutanımız, vasiyetiyle milyonlara umut oldu." diye konuştu.

Daha sonra Şahbazlı, şehidin mezarını ziyaret ederek dua etti.

Kaynak: AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kahramanmaraş’ın Fırnız Çayı ziyaretçi akınına uğruyor! Tıklım tıklım oldu
Kahramanmaraş'ta pamuk fiyatlarıyla ilgili tahmin yapan yapay zeka destekli uygulama geliştirdiler
Kahramanmaraş'ta yaya geçidi harici alanlardan geçişlere polis izin vermedi

Video Haber Haberleri