"Kahramanmaraş'ın kalbi"ndeki inşaatlar hızla yükseliyor

"Kahramanmaraş'ın kalbi"nde deprem sonrası hızla yükselen inşaatlar! Kent merkezindeki yeniden yapılanma, binlerce konut ve ticari alanın 2025'e kadar tamamlanması hedefleniyor.

"Kahramanmaraş'ın kalbi" olarak bilinen bölgede, 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerin ardından büyük hasar gören alanlarda hızla ilerleyen inşaat faaliyetleri dikkat çekiyor. Kent merkezindeki 1. etap olarak adlandırılan bölgede, gece gündüz demeden devam eden çalışmalar sonucunda binaların tamamlanma oranı yüzde 80'lere ulaşmış durumda. Bu binaların 2025 yılının ilk aylarında tamamlanıp teslim edilmesi planlanıyor. Toplamda 3,269 konut ve 1,399 ticari bölümün inşa edilmesiyle birlikte bölge, yeniden canlanacak.

Ebrar Sitesi gibi önemli yerleşim bölgelerinde de yeniden yapılanma çalışmaları devam ediyor. Burada yapılacak 678 konut ve 99 ticari bölümle birlikte kent yaşamına önemli katkılar sağlanması hedefleniyor.

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, şehir genelinde başlatılan "yerinde dönüşüm" projeleriyle ilgili olarak, 11 ilçede toplam 46,820 bağımsız bölüm için başvuruda bulunulduğunu belirtti. Bu projeler kapsamında, şehrin kültürel dokusunu koruyarak ve yenileyerek mahallelerin yeniden canlandırılmasına destek verildiğini vurguladı.

Kaynak: AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kahramanmaraş jandarma operasyonu: Silah tacirlerine ağır darbe!
Kahramanmaraş'ta kayalıklardan düşen genç hayatını kaybetti
Kahramanmaraş’ta kamyon apartman bahçesine uçtu!

Video Haber Haberleri