KAHRAMANMARAŞ'IN İLK TÜP BEBEK MERKEZİ AÇILDI

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci KSÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi (SUA Hastanesi) bünyesinde kurulan Kahramanmaraş’ın ilk Tüp Bebek Merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

KSÜ SUA Hastanesi Tüp Bebek Merkezi açılışında konuşan Rektör Deveci Tüp Bebek Merkezinin Üniversitemize, hastanemize, hastalarımıza, Şehrimize, Ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu ve merkezin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

“Bu merkez sayesinde inşallah hayırlı evlatlar çıkar bizlerin yapmak istediklerini yapamadıklarını ileride onlar yaparlar. İnşallah geleceğin anne babaları da mutlu olurlar” diyen Prof. Dr. Durmuş Deveci merkezin açılış kurdelesini KSÜ SUA Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mahmut Tokur ve Tüp Bebek Merkezi sorumlusu ve KSÜ Tıp Fakültesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Kıran ile birlikte kesti.

Rektör Deveci yeni açılan merkezi gezerek yürütülen faaliyetler ve verilen hizmetlere ilişkin Tüp Bebek Merkezi sorumlusu Prof. Dr. Kıran’dan bilgi aldı.

Tüp Bebek Merkezi sorumlusu ve KSÜ Tıp Fakültesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Kıran, yıllardır çocuk özlemi çeken ailelerin bundan böyle farklı illere gitmek zorunda kalmayacağını ifade etti.

Toplumda İnfertilite (kısırlık) oranının  % 10-15 arasında görüldüğünü vurgulayan Prof. Dr. Hakan Kıran “Eskiden sanıldığının aksine, bu durumdan sadece kadınlar değil, erkekler de eşit oranda sorumludur. Erkek sebepli infertilite de ülkemizde yaygın görülmektedir. Sigara bağımlılığı ve yöremizde kullanılan Maraş Otu’nun da sperm sayı ve kalitesini bozduğu iyi bilinmektedir” diye konuştu.

Şu anda yaklaşık 400 çiftin tüp bebek tedavisi için sıra beklediğinin altını çizen Prof. Dr. Kıran “Eskiden bu tedavi için çiftler başka illere gitmekteydi. Ulaşım ve konaklama giderleri insanlara ek maddi külfet getirmekte idi. Tüp bebek tedavisi için bir çiftin tedavi başlangıcından, embriyo transferine kadar geçen dönemde yaklaşık 8-10 kez kontrole gitmeleri gerekmektedir. Bu bağlamda, ilimiz ve civar illerden de infertil çiftleri merkezimize kabul etmekten mutluluk duyacağız” dedi.

KSÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Tüp Bebek Merkezi’nde iki uzman doktor ve bir embriyolog doktor hizmet verirken, en son teknolojiyle donatılan merkezde; sperm, oosit (yumurta), testis dokusu ve embriyo freezing (dondurma) işlemleri de yapılabiliyor. Yaklaşık 1.5 milyon TL’ye mal olan merkezde; 1 androloji laboratuarı, 1 embriyoloji laboratuarı, 2 özel hasta odası, 2 poliklinik ve 1 adet seminer salonu bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri