Kahramanmaraş'ın Hartlap Bıçağ'na Kurban Bayramı öncesi yoğun talep

Kahramanmaraş'ta üretilen coğrafi işaret tescilli "Hartlap Bıçağı" Kurban Bayramı öncesi yoğun talep görüyor. 24 ülkeye ihraç edilen bıçaklar sağlamlık ve keskinlikleriyle biliniyor.

Kahramanmaraş'ta coğrafi işaret tescilli "Hartlap Bıçağı" üreticileri, Kurban Bayramı öncesi yoğun bir tempoyla çalışıyor.

2017 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından "Coğrafi İşaret Tescil Belgesi" verilen bu bıçaklar, keskinliği, dayanıklılığı ve uzun ömrüyle biliniyor. Türkiye'nin yanı sıra Asya, Avrupa, Afrika ve Orta Doğu'daki birçok ülkeye de ihraç ediliyor.

Babadan oğula geçen ve usta-çırak ilişkisi içinde geliştirilen tekniklerle üretilen bıçaklar, Çelik ailesi tarafından da yedi kuşaktır üretiliyor.

24 ÜLKEYE İHRACAT

Bıçak ustası Bahattin Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 150 yıldır süregelen mesleklerini en iyi şekilde devam ettirmeye çalıştıklarını belirtti.

Yaklaşık 30 kişilik bir ekiple üretim yaptıklarını ifade eden Çelik, "Bıçaklarımız Türkiye'de coğrafi tescilini almış tek ürün. Bu yıl fabrikamızı kurduk ve 24 ülkeye ihracat yapıyoruz. Gelecek dönemlerde bıçaklarımızı tüm dünyaya ulaştırmayı hedefliyoruz. İhracatımızın çoğunluğunu Almanya, Belçika, İngiltere, Fransa, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Dubai ve Katar'a gerçekleştiriyoruz," dedi.

Çelik, "Hartlap Bıçağı"nın sağlam ve keskin olduğunu vurgulayarak, Kurban Bayramı'nda iyi bir bıçak seçmenin önemini belirtti.

İyi bir bıçağın ancak işinin ehli bir usta tarafından yapılabileceğini ifade eden Çelik, "150 yıldır bu işi yapıyoruz ve Allah'a şükür müşterilerimize sadece bıçak satmakla kalmıyor, onların ihtiyaçlarına en uygun ve en kaliteli ürünü sunmaya çalışıyoruz," şeklinde konuştu.

Çelik, her bütçeye uygun bıçaklar ürettiklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kahramanmaraş'ta öğrenciler, yeşil alan ve parklardaki depremin izlerini siliyor
Kahramanmaraş’ta binlerce gümrük kaçağı parfüm ele geçirildi!
Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklama!

Kahramanmaraş Haberleri