Kahramanmaraş'ı da sallayan Malatya depremi sonrası Naci Görür'den açıklama

Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası "Endişe yok" açıklamasında bulundu. Deprem, Doğu Anadolu Fay Zonu'nda gerçekleşti.

Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen deprem sonrası yaptığı değerlendirmede halkı rahatlatan bir açıklamada bulundu. Görür, depremle ilgili "Endişe yok" ifadesini kullandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) internet sitesindeki verilere göre, deprem sabah 10.46'da, merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan 5.9 büyüklüğünde meydana geldi. Depremin 10,07 kilometre derinlikte olduğu açıklandı.

Deprem çevre illerde de hissedildi. Bu gelişmenin ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Prof. Dr. Görür, şu ifadeleri kullandı:

"Akuşağı-Kale/Malatya’da 6,0 büyüklüğünde bir deprem oldu. Deprem, Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde meydana geldi. Hatırlayacağınız gibi, 2020 yılında Elazığ depremi bu fay üzerinde büyük hasara yol açmıştı. Muhtemelen bugünkü deprem, 6 Şubat 2023 depremlerinin bu bölgeye enerji transferinin bir sonucu. Endişelenmeye gerek yok."

Kaynak: Haber merkezi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Prof. Dr. Ergintav Malatya'daki depremi değerlendirdi
2 şehir ön plana çıktı! İşte vatandaşa en çok at ve eşek eti yedirilen iller
Rojin Kabaiş öldü mü öldürüldü mü? İşte ön otopsi raporundan ilk bilgiler

Gündem Haberleri