Kahramanmaraş’a 600 milyon TL'lik dev yatırım!

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde, DSİ tarafından gerçekleştirilecek 600 milyon TL'lik Dere Islahı Projesi ile su baskınlarına karşı kalıcı çözümler geliyor.

Kahramanmaraş’ın Kurucaova ve Tekir Mahalleleri’nde Devlet Su İşleri (DSİ) 20. Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan Dere Islahı Projesi için sözleşme imzalandı.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Onikişubat ilçesine önemli bir proje kazandırmak için geri sayımın başladığını duyurdu. Kurucaova ve Tekir Mahalleleri’nde yapılacak çalışmalar için DSİ 20. Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilen proje kapsamında 600 milyon TL’lik sözleşme imzalandığını belirtti. Paylaşımında, 'Söz vermiştik, yapıyoruz' ifadelerini kullanan Kirişci, projenin detaylarına da değindi.

Proje kapsamında Tekir Çayı, Boğazkavak, Kandil Deresi ve Kurudere üzerinde toplam 7 bin metre taş duvarlı kanal, 800 metre betonarme duvarlı taşkın koruma tesisi, 19 menfez, 5 tersip bendi, 2 geçirgen tersip bendi ve 1 ıslah sekisi inşa edilecek.

Bu projeyle bölgenin altyapısı güçlendirilecek ve su baskınlarına karşı kalıcı bir çözüm sağlanacak. Mahalle sakinlerinin yaşam kalitesini artıracak olan proje, aynı zamanda tarım arazilerinin korunmasını da hedefliyor.

Kaynak: Haber merkezi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Göksun Sırmalı Grup Yolu’nun ulaşımı Büyükşehir’le iyileştiriliyor
Kahramanmaraş'ta Haydarbey ve Oruç Reis Mahallesi’nde yol sorunları çözülüyor
Onikişubat Belediyesi’nden Süleyman Şah Mahallesi’ne asfalt atağı

Kahramanmaraş Haberleri