Kahramanmaraş'a 175 hekim ataması yapıldı

Kahramanmaraş'a 175 hekim atandı. Uzman ve pratisyen hekimler, deprem sonrası sağlık altyapısını güçlendirmek ve kaliteli sağlık hizmeti sunmak için görevlendirildi.

Sağlık Bakanlığı'ndan Kahramanmaraş'a 175 Hekim Görevlendirmesi Sağlık Bakanlığı, Kahramanmaraş'a 175 hekim görevlendirdiğini açıkladı. 118. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası çerçevesinde yapılan bu atamalarla şehirdeki sağlık hizmetlerinin önemli ölçüde güçleneceği ifade edildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş'a gönderilen hekimler arasında 25 uzman ve 150 pratisyen doktor yer alıyor. Bu doktorlar, ilin genelindeki devlet hastanelerinde, aile sağlığı merkezlerinde ve diğer sağlık kuruluşlarında görev alacak. Atamaların, özellikle deprem sonrası ortaya çıkan sağlık altyapısındaki eksiklikleri gidermek adına kritik bir adım olduğu belirtildi.

Deprem bölgesi olan Kahramanmaraş'ta, acil servisler ve polikliniklerde yoğunluk yaşanıyor. Yeni görevlendirilen hekimlerin, yoğun bakım, cerrahi ve dahili branşlar gibi kritik alanlarda rahatlama sağlayacağı öngörülüyor. 175 hekimin görevlendirilmesiyle birlikte, şehrin sağlık altyapısının daha da güçlenerek vatandaşlara daha etkili ve kaliteli hizmet sunulması hedefleniyor.

Kaynak: Haber merkezi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kahramanmaraş’ta otomobil takla attı: 1 yaralı
Kahramanmaraş’ta orman yangını
Bugün hava Kahramanmaraş'ta (6 Eylül) nasıl olacak?

Kahramanmaraş Haberleri