Kahramanmaraş UMKE'den heyecan verici arama kurtarma tatbikatı

Kahramanmaraş'ta UMKE, AFAD'ın "100 bin Destek AFAD Gönüllüsü Projesi" kapsamında arama kurtarma tatbikatı yaptı. 32 personel, deprem senaryosunda enkazdan kurtarma çalıştı.

Kahramanmaraş'ta, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı'nın "100 bin Destek AFAD Gönüllüsü Projesi" çerçevesinde Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından bir arama kurtarma tatbikatı yapıldı.

AFAD İl Müdürlüğü'nün organize ettiği tatbikat alanında, 32 UMKE personeli AFAD ekiplerinin desteğiyle deprem sonrası enkaz altında kalan kişilerin kurtarılmasına yönelik bir senaryo uyguladı.

UMKE Şube Müdürü Alper Kara, teorik bilgilerin sahada yapılan uygulamalarla değer kazandığını belirtti.

Kara, 6 Şubat 2023'teki depremlerden en çok etkilenen şehirlerden birinde olduklarını ifade ederek, "AFAD Başkanlığı'nın Türkiye'nin 100. yılında başlattığı 100 bin Destek AFAD Gönüllüsü Projesi'ne UMKE olarak destek veriyoruz. Ayrıca, olası bir afet durumunda UMKE ekiplerimizin yeteneklerini geliştirmeye yönelik çalışmalarımız devam ediyor," dedi.

Acil durum alanlarının stresli ve halkın baskısının yoğun olduğu yerler olduğuna dikkat çeken Kara, "Afet anında sadece mesleki beceriler yeterli olmuyor. Ekiplerimizin psikolojik olarak da afete hazır olması gerekiyor. Bu tatbikatta, personelimizin baskı altında mesleğini en iyi şekilde icra etmesini ve hayat kurtarma pratiğini geliştirmeyi amaçlıyoruz. 32 UMKE ekibimizin katıldığı eğitim ve tatbikatlara yeni gönüllülerimizi de dahil ederek bu sayıyı 50'ye çıkarmayı hedefliyoruz," dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kahramanmaraş dahil 4 ilde sahte altın şebekesine büyük darbe: 13 Tutuklama!
Kahramanmaraş'ta gençler 19 Mayıs Festivalinde bayram etti
Kahramanmaraş’ta 19 Mayıs coşkusu: Fener alayı ile görkemli kutlama

Video Haber Haberleri