Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu

KSÜ Afşin Sağlık Yüksekokulu'nda 47 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı. Tören, akademisyenler, öğrenciler ve ailelerinin katılımıyla coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

### Afşin Sağlık Yüksekokulu Mezuniyet Töreni

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Afşin Sağlık Yüksekokulu (SYO), 47 öğrencinin mezuniyet coşkusuna sahne oldu. KSÜ Afşin Aşık Mahzuni Şerif Yerleşkesi'nde düzenlenen törene, Rektör Prof. Dr. Alptekin Yasım, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İrfan Ersin Akıncı ve Prof. Dr. Nuri Kahveci, Afşin Belediye Başkanı Koray Kıraç, ilçe protokolü, Afşin SYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa Çeşme, Afşin MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nurettin Koca, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Alptekin Yasım, ailelere, öğretim üyelerine ve misafirlere hoş geldiniz diyerek, sağlık çalışanlarının önemini vurguladı. Yasım, "Sağlık sisteminin temel taşı olan siz hemşirelerimiz, aldığınız eğitimle gerek özel sektörde gerekse kamuda önemli roller üstleneceksiniz. Mesleğinizin temel ilkesi olan sevgi ve merhamet, birçok problemin önüne geçerek vatandaş memnuniyetini sağlayacak. Mezuniyetiniz hayırlı olsun, başarılar dilerim" dedi.

Afşin SYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa Çeşme, kısa konuşmasında mezun öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek başarı dileklerini iletti. Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Seven, "Bugün sizlerle bu mutluluğu paylaşmaktan dolayı heyecanlıyım. 2020 yılından bu yana 183 öğrenciyi mezun eden Afşin Sağlık Yüksekokulu, bugün 47 yeni hemşireyi sağlık sektörüne kazandıracak" dedi.

Mezun Hemşire Rukiye Karagöz, "Bugün burada bulunmamı sağlayan hocalarıma ve aileme teşekkür ederim. 2022'de bölüm birincisi olarak mezun oldum ve kamuda çalışmaya başladım. Ardından yüksek lisans eğitimime devam ettim. Mesleğinizi sevip sistemli çalışarak güzel yerlere geleceğinizden eminim, mezuniyetinizi kutluyorum" dedi.

2023-2024 Akademik Yılı Hemşirelik Bölüm Birincisi Hayri Başdan, "2024 mezuniyetimize hoş geldiniz. 4 yıllık eğitim hayatımızın bir buçuk yılı uzaktan eğitimle geçti. Sağlık çalışanları olarak zor günlerde 7/24 hizmet verdik. Salgın ve depremde hayatını kaybedenlere rahmet diliyoruz. Bu kutsal mesleğe gayretle çalışacağımıza inanıyorum. Ailem ve hocalarıma teşekkür ederim. Yolumuz açık, geleceğimiz aydınlık olsun" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, dereceye giren öğrencilere plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi. Okul Birincisi Hayri Başdan, mezuniyet kütüğüne ismini Rektör Yasım ve Doç. Dr. Mustafa Çeşme ile birlikte çaktı. Tören, öğrenci mezuniyet andı, slayt gösterisi, kep atma ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kahramanmaraş'ın altyapısı yenileniyor: 500 Milyon TL'lik dev yatırım
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da kırsal mahalle yollarını iyileştiriyor
Kahramanmaraş’ta sanat buluşması: KSÜ 10. Yıl Mezuniyet Sergisi

Kahramanmaraş Haberleri