Sütlü tavuk tarifi ile yemek deneyiminizi zenginleştirin. Tavuk, köri ve sütün eşsiz uyumuyla hazırlanan pratik tarife bir şans verin!
Kahramanmaraş Nurhak Usulü Sütlü Tavuk
Malzemeler:
1 kg kuşbaşı tavuk
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı köri
Yapılışı:
Tavukları tavada kavurun.
Tavuklar kavrulduktan sonra yaklaşık 1 tatlı kaşığı köri ve isteğe bağlı olarak tuz ekleyin. Köri tadını belirli bir seviyede tutmayı tercih edebilirsiniz.
Karışımı iyice karıştırın ve ardından azar azar 1 çay bardağı sütü ekleyin. Sütü eklerken karışımın hafifçe sulu olmasına dikkat edin.
Süt ekledikten sonra karışımı tekrar karıştırın ve ocağı kapatın.
Bu lezzetli tarifi denemenizi öneririz. Afiyet olsun!