Kahramanmaraş KSÜ’de refah için basın açıklaması düzenlendi

KSÜ'de düzenlenen basın açıklamasıyla Filistin'deki zulme dikkat çekildi ve destek dileğinde bulunuldu. Vicdanlı insanlar bir araya geldi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde (KSÜ), İnsan Hakları ve Özgür Gençlik Öğrenci Topluluğu ile KSÜ Yeniler Öğrenci Topluluğu tarafından "Refah için Basın Açıklaması" etkinliği gerçekleştirildi. Filistin'de yaşanan soykırımı kınamak ve İsrail'in katliamlarını protesto etmek amacıyla KSÜ Merkez Cami önünde düzenlenen etkinliğe, KSÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Orhan Doğan, İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Kahveci, dekanlar, akademik ve idari personel, öğrenciler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Basın açıklaması öncesinde protokol üyeleri çeşitli konuşmalar yaptı. KSÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Orhan Doğan, konuşmasında "Öncelikle Cumanızı kutlarım. Bu önemli anda Filistinli kardeşlerimize destek olmak, onların yalnız olmadıklarını göstermek için toplandık. Rabbim bu şahitliğimizi kabul eylesin. Filistin’in tarihine baktığımızda, Müslümanlar ve Osmanlı Devleti bölgeden çekildiğinde kan ve gözyaşı eksik olmamıştır. Haçlı seferlerinden I. Dünya Savaşı'na ve 21. yüzyıla kadar süren bu acılar, bu coğrafyalara sahip çıkmamız gerektiğini hatırlatıyor. Filistin davası, bir avuç Filistinlinin omuzlarına yüklenemeyecek kadar ağır. Vaat edilmiş toprak propagandasıyla hareket edenler kendi hezeyanları içinde boğulacak. Filistin ve mazlum coğrafyaların halkları özgürlüğe kavuşacak." ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, konuşmasında "Filistin halkının haklı davasına destek olmak için buradayız. 7 Ekim’den beri İsrail’in soykırım faaliyetlerine tanıklık ediyoruz. Eğer bu vahşetten ders almazsak, tarih boyunca yeni Netanyahu'lar ve Firavunlar aynı zulmü tekrar edecek. Eğer bizler aslımıza döner, Kur'an ve sünneti hayatımıza tatbik edersek, Allah bu zulmü sona erdirir. Filistin’in tanınması çok önemli ve değerli. Umarım bu devletlerin sayısı artar ve Filistin özgürlüğüne kavuşur." dedi.

KSÜ İnsan Hakları ve Özgür Gençlik Öğrenci Topluluğu Danışmanı ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Celal Kurşun, kısa bir konuşma yaparak, "Dünyanın her yerinde üniversiteler, vicdan sahibi insanlar, Filistin’de yaşananlar karşısında sessiz kalamıyor. Filistinli kardeşlerimiz, mukaddes Kudüs'ün özgürlüğü için cihat ediyorlar. 75 yıldır süren bu zulüm dayanılmaz boyutlara ulaştı. Bizler, Cuma namazı çıkışı toplanarak bu adil şahitliği yapmak için buradayız." açıklamalarında bulundu.

KSÜ İnsan Hakları ve Özgür Gençlik Öğrenci Topluluğu Başkanı Edanur Yokuş, basın açıklamasında "Dönem başından beri üçüncü basın açıklamamızı yapıyoruz. İşgalci İsrail, katliamlarına devam ediyor. Pazar gecesi Refah’a sığınmak zorunda kalan Filistinlileri bombaladı ve masum canlara kıydı. Netanyahu’ya tutuklama kararı çıkaran Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin bu kararı derhal uygulamasını bekliyoruz. Vicdani duyarlılığı olan tüm halkların ayağa kalkmasını istiyoruz. İsrail'in gerçek terörist olduğunu, Hamas'ın ülkesini savunan bir grup mücahit olduğunu tüm dünyaya haykırıyoruz." dedi.

Yeniler Öğrenci Topluluğu adına konuşan Burak Karataşcı, "Tüm dünyanın gözü önünde Filistin’de katliamlar devam ediyor. Hak galip gelecek, batıl yok olacak. Ancak insanlık Filistin gibi ciddi bir imtihanla sınanıyor. Bizler mazlumların yanında durarak sesimizin yettiği kadar bu zulmü önlemeye çalışacağız. Kudüs ve Filistin özgür olana kadar mücadelemiz sürecek." dedi.

Etkinlik, Mısırlı doktora öğrencisi Hüsamettin Mennaoğlu’nun duasıyla sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kahramanmaraş'ta ücretsiz meslek kurslarıyla meslek ediniyor ve gelir sağlıyorlar
Karakucak'ta Kahramanmaraşlı öğrenciler Türkiye 2.'si oldu
Kahramanmaraş halkı Gazze için yürüdü: İsrail’e tepki yağıyor

Kahramanmaraş Haberleri