Kahramanmaraş KSÜ’de Filistin ve Kudüs Davası anlatıldı

KSÜ'de Filistin ve Kudüs Davası üzerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Mavi Marmara saldırısının 14. yıl dönümünde önemli açıklamalar yapıldı.

KSÜ’de Filistin ve Kudüs Davası Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde (KSÜ), Akademi İlahiyat Öğrenci Topluluğu ve Bir Gençlik Öğrenci Topluluğu iş birliğiyle Filistin ve Kudüs davasıyla ilgili bir konferans düzenlendi. KSÜ Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Kahveci, Araştırmacı Cemal Yılmaz, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı ve İlahiyat Fakültesi öğrencisi Mehmet Ali Sarıtürk’ün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Ardından "Filistin ve Kudüs Davası" başlıklı konferansa geçildi. Kahramanmaraş'ın eski İl Milli Eğitim Müdürü Araştırmacı Cemal Yılmaz, 31 Mayıs 2010'da gerçekleşen Mavi Marmara Saldırısı'nın 14. yıl dönümü dolayısıyla İsrail’in bu saldırıyı nasıl gerçekleştirdiğine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Yılmaz, saldırının ardından yaşananları anlatırken, “Mavi Marmara saldırısının yıl dönümünde KSÜ’de öğrenciler ve vatandaşlarla bir araya gelmek benim için çok kıymetli. Zulmün önlenmesini ısrarla nasihat eden dinin temsilcileri olarak 14 yıl önce gerçekleşen Mavi Marmara saldırısını hatırlatmak istiyorum” dedi. Yılmaz, İsrail’in Filistin’e uyguladığı ambargoları ve Mavi Marmara gemisine yönelik saldırısını detaylarıyla anlattı.

Konferansta konuşan diğer katılımcılar da Filistin ve Kudüs’ün önemine vurgu yaparak, Müslümanların dayanışma içinde olması gerektiğini belirttiler. Toplantının sonunda KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Kahveci, Araştırmacı Cemal Yılmaz’a teşekkür hediyesi takdim etti.

Program, Filistin’de yaşanan dramı konu alan sinevizyon gösterisi ve duygusal anlar yaşatan bir şiirin okunmasıyla devam etti. Ayrıca, Grup Taha'nın seslendirdiği ezgilerle gece sona erdi, dualarla tüm şehitlere ve gazilere Allah'tan rahmet dilendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kahramanmaraş'ta Vehbi Vakkasoğlu, Necip Fazıl'ın mirasını masaya yatırdı!
Onikişubat Belediye Başkanı Toptaş, LGS adaylarına destek mesajı!
Kahramanmaraş'ta ücretsiz meslek kurslarıyla meslek ediniyor ve gelir sağlıyorlar

Kahramanmaraş Haberleri