Kahramanmaraş Depremzedesi 200 Gence Yazılım Eğitimi ve İstihdam Fırsatı!

GENÇİS Programı, Ankara Kalkınma Ajansı tarafından başlatıldı. 200 genç, yazılım sektöründe eğitim alarak istihdam edilecek. Başvurular devam ediyor.

GENÇİS Programı, Ankara Kalkınma Ajansı tarafından başlatılan bir inisiyatif olup, gençlere yazılım sektöründe kariyer yapma fırsatı sunmaktadır. Bu program, başta yazılım olmak üzere savunma sanayisi, havacılık, tıbbi cihazlar gibi çeşitli sektörlerde istihdam edilmesi planlanan 200 genç için çeşitli eğitimler sunmayı hedeflemektedir.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Emine Doğrukök, yaptıkları istihdam ihtiyaç analizi çalışması sonucunda yazılım sektörünün en çok talep gören alan olduğunu belirtmiş ve bu doğrultuda GENÇİS Programı'nı bölgeye kazandırdıklarını ifade etmiştir.

Program, 15-34 yaş aralığındaki gençlere yöneliktir ve lisans mezunu olan, son 2 yıl içinde sosyal güvenlik kuruluşlarına kayıtlı olarak 6 aydan fazla istihdam edilmemiş gençlere kapılarını açmaktadır. Katılımcılar, algoritmalar, ön ve arka yüz geliştiriciliği, yazılım geliştirme metotları, versiyon kontrol sistemleri gibi yazılım alanındaki konularda 6 ay süreyle eğitim alacaklar. Eğitimlerin ardından gençler, yazılım geliştiren firmalarda staj imkanına sahip olacaklar.

Programın amacı, gençleri nitelikli sektörlere yönlendirmek ve böylece iş gücü piyasasına daha etkin bir katılım sağlamaktır. Özellikle yazılım, savunma sanayisi, havacılık ve tıbbi cihazlar gibi çeşitli sektörlerde istihdam edilerek bölgenin kalkınmasına katkıda bulunması planlanmaktadır.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Emine Doğrukök, program hakkında yaptığı açıklamada, şu ana kadar 100'den fazla başvuru aldıklarını belirtmiş ve genç istihdamının bölgenin kalkınmasındaki önemine vurgu yapmıştır. Ayrıca, 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen illerdeki gençlerin programa katılmasının özellikle önemli olduğunu ifade etmiştir. Doğrukök, analitik düşünme becerilerine vurgu yaparak, Türkiye'nin bağımsızlığı için bilgi ve teknoloji üretebilen gençlere olan ihtiyaca dikkat çekmiştir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Deprem riskleri yerli teknolojiyle modelleniyor
44 milyon Güvenli İnternet abonesi: Çocuklar ve aileler koruma altında!
WhatsApp, İnstagram ve Facebook çöktü mü?

Bilim ve Teknoloji Haberleri