Kahramanmaraş depremzedeleri bayrama yeni evlerinde giriyor

Depremler sonrası Kahramanmaraş ve Gaziantep'te yapılan konut teslimatları, depremzedeler için umut oldu. Bayramı yeni evlerinde geçirecek olmanın mutluluğunu yaşıyorlar.

Kahramanmaraş ve Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, depremler sonucu evlerini kaybeden vatandaşlar için yapılan konutların teslimatı sonrasında, depremzedeler Kurban Bayramı'na yeni evlerinde girecekler. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ işbirliğiyle yürütülen çalışmalar neticesinde inşa edilen bu konutlar, depremzedeler için büyük bir umut kaynağı oldu.

Kahramanmaraşlı Kamil Avşar, depremde evini kaybetmenin yanı sıra annesi, kız kardeşi ve iki yeğenini de kaybettiğini dile getirirken, devletin desteğiyle yeniden ayakta kalmaya çalıştıklarını belirtti. "Artık kalıcı konutlarımızda yaşıyoruz ve bu bayramı yeni evlerimizde geçireceğiz. Devletimiz her zaman yanımızda oldu. Depremin hemen ardından yardımlarını esirgemedi. Uzun süre çadırda ve konteynerde kaldıktan sonra şimdi nihayet kalıcı bir çözüme kavuştuk." şeklinde konuştu.

Esil Avşar da ailesiyle birlikte geçirdiği zor günleri anlatırken, şimdi yeni kalıcı konutlarına taşındıkları için çok mutlu olduklarını ve bayramı bir arada kutlayacak olmanın sevincini yaşadıklarını dile getirdi.

İslahiye'de de durum benzer şekilde ilerliyor; Kaymakam Mehmet Soylu, bölgedeki konutların hızla tamamlanarak vatandaşlara teslim edildiğini ve deprem sonrası normal hayata dönmek için önemli adımlar atıldığını vurguladı. "İslahiye'de şu ana kadar 1600 konutun anahtarı sahiplerine verildi. Bu süreçte devletimizin desteğiyle vatandaşlarımızın yeniden toparlanmalarına yardımcı olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz." dedi.

Kaynak: AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Bugün hava Kahramanmaraş'ta (14 Haziran) nasıl olacak?
Kahramanmaraş'ta öğrenciler, yeşil alan ve parklardaki depremin izlerini siliyor
Kahramanmaraş’ta binlerce gümrük kaçağı parfüm ele geçirildi!

Kahramanmaraş Haberleri