Kahramanmaraş Büyükşehir “Engelleri” ortadan kaldırıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli vatandaşlara evlerinde medikal malzeme desteği sunarak sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri aracılığıyla özel gereksinimli vatandaşlara destek vermeye devam ediyor. Ekipler, bu vatandaşları evlerinde ziyaret ederek ihtiyaç duydukları medikal malzemeleri temin ediyor. Desteklerden memnuniyet duyan vatandaşlar, Belediye Başkanı Fırat Görgel’e teşekkür etti.

Kahramanmaraş’ın daha erişilebilir bir şehir haline gelmesi amacıyla sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket eden Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata katılımını artırmak için çeşitli projeler hayata geçiriyor. Bu kapsamda, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, özel gereksinimli vatandaşları ziyaret ederek tekerlekli sandalye, hasta yatağı ve puset gibi medikal malzemelerle destek sağladı.

SON 5 AYDA 167 MEDİKAL MALZEME DESTEĞİ

Başkanlık görevine geldiği günden bu yana vatandaşlarla yakın temasını sürdüren ve onların sorunlarına çözüm bulmayı öncelik haline getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, özellikle özel gereksinimli vatandaşlara yönelik desteklerini artırarak devam ettiriyor. Son 5 ayda, bu vatandaşlara 11 adet akülü sandalye, 45 adet hasta yatağı, 90 adet manuel tekerlekli sandalye, 5 adet puset, 5 adet özel tertibatlı sandalye, 10 adet yürüteç ve 1 adet engelli banyo sandalyesi desteği sağlandı.

ENGELLİ BİREYLERİN SOSYAL HAYATA KATILIMI ÖNEMLİ

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü İbrahim Altun, “Özel gereksinimli vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ederek ihtiyaçlarını karşılamak için medikal malzeme teslimatı gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediyesi olarak, onların sosyal hayatın içinde daha fazla yer almalarını sağlamak için çaba gösteriyoruz” dedi.

VATANDAŞLARDAN DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR

10 yaşındaki Nehir Tel, “Eskiden arkadaşlarımla oyun oynayamıyordum ama şimdi onlara katılabileceğim. Artık rahatça hareket edebileceğim” diyerek memnuniyetini dile getirdi. Esat Kurt’un babası Cemal Kurt ise, “Ulaşım konusunda zorluklar yaşıyorduk. Bu akülü sandalye bizim için büyük bir kolaylık sağlayacak. Başkanımıza teşekkür ederiz” dedi. Merve Toplu da, “Oğlum Adem Efe’nin rahatsızlığı nedeniyle bebek arabasına ihtiyacımız vardı. Büyükşehir Belediyemiz bu konuda bize destek oldu” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber merkezi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Ünal Ateş: Sayın Bakan, basından neden korkuyorsunuz?
Türkoğlu’da fabrika yangını
Kahramanmaraşlılar stadyum taleplerini İstanbul'da köprüye yazdırdı

Video Haber Haberleri