Kahramanmaraş Afşin'de 400 çiftçiye 500 bin sebze fidesi dağıtıldı

Kahramanmaraş Afşin'de "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi" ile 400 çiftçiye 500 bin sebze fidesi dağıtıldı. Verimli bir hasat dönemi hedefleniyor.

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde, "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi" kapsamında 500 bin sebze fidesi üreticilere dağıtıldı.

Devlet Su İşleri 20. Bölge Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programda, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü 400 çiftçiye konservelik, sofralık ve köy domatesi, sivri biber, kapya biber, Maraş biberi, salatalık ve patlıcan fideleri teslim etti.

Afşin İlçe Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Kayapınar, fidelerin yüzde 50'sinin Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü projesi, yüzde 50'sinin ise çiftçi katkı payı hibesi ile sağlandığını belirtti. Kayapınar, ilçedeki tarımsal üretimi artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Kayapınar, "2023 yılında 340 bin sebze fidesi dağıtmıştık. Yüksek verim ve performans aldığımız için 2024 üretim sezonunda 500 bin fide dağıtımını gerçekleştirdik. Fideler, yüzde 50 çiftçi katkı payı ve yüzde 50 Bakanlık hibesiyle çiftçilere ücretsiz ulaştırıldı. Bu proje, üretici olmayan aileleri de küçük alanlarda tarımsal üretime teşvik etmeyi amaçlıyor. Afşinli hemşehrilerimizin genlerinde bostancılık ve sebze üretimi her zaman vardı. Dağıtılan fidelerin çiftçilerimize hayırlı olmasını ve bereketli bir hasat dönemi geçirmelerini diliyorum," dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kahramanmaraş'ta bugün hava nasıl olacak? 19 Mayıs 2024
Başkan Görgel: Hemşehrilerimizle bir arada olmayı sürdüreceğiz
Kahramanmaraş’ta 19 Mayıs’ta gençlere internet hediyesi

Kahramanmaraş Haberleri