İstiklal marşının kabulünün 104. Yılı ve mehmet akif ersoy saygıyla anıldı

Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı’nın kabulü, Dulkadiroğlu TOKİ Kazım Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen programla anıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, açılış konuşmalarının ardından şiir dinletileri, tiyatro gösterisi ve oratoryo sunumu gerçekleştirildi. Öğrenciler, milli şairin eserlerini seslendirerek ve sahne performanslarıyla Mehmet Akif’in fikir dünyasını ve milli mücadelenin ruhunu izleyicilere aktardı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Aydın Karatutlu, Mehmet Akif Ersoy’un fikirleri, vatan sevgisi ve milli mücadeleye katkıları üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu.

Programın devamında öğrenciler tarafından milli şairin eserleri seslendirildi. Kardelen Bal, “Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak”, Belinay İspir ise “Uyan” şiirini okuyarak salondaki davetlilere duygu dolu anlar yaşattı.

Program, İstiklal Marşı’nın kabul sürecine ithafen sahnelenen tiyatro gösterisi ile devam etti. Öğrenciler tarafından sahnelenen oyun, milli marşımızın yazıldığı dönemde yaşanan zorlukları ve Mehmet Akif Ersoy’un fedakârlığını gözler önüne serdi. Program, İstiklal Marşı Oratoryosu’nun etkileyici sunumuyla sona erdi.

Programa, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer’in yanı sıra, Onikişubat Kaymakamı Salih Çiğdem, Dulkadiroğlu Kaymakamı Hicabi Aytemür, Garnizon Komutanı ve Kahramanmaraş 2'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Tolga Genç, kent protokolü, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bağımsızlık ruhunu yaşatmaya ve milli değerlere sahip çıkmaya yönelik bu anlamlı programın hazırlanmasında emeği geçen tüm öğrencilere, öğretmenlere ve idarecilere teşekkür ederiz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kahramanmaraş’ta Kadın İstihdamına Büyük Destek!
DEVA Partili Karatutlu: “Kahramanmaraş sağlıkta sahipsiz!
Kahramanmaraşlılar dikkat! Bu mahallelerde su kesintisi yaşanacak

Kahramanmaraş Haberleri