İŞKUR'a gelen anneye günlük 70 TL

İş’te Anne Projesi ile kadınlar anne olduktan sonra da iş hayatına hazırlanacak. Mesleki eğitim kursları veya işbaşı eğitim programına katılan annelere günlük 70 TL ödenek verilecek.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak kadınlarımızın istihdamı bizim öncelikli konularımız arasında yer alıyor.

Kadınlarımızı aileleri ile iş hayatı arasında kalmaktan kurtaracak, kadın işgücü potansiyelimizi en verimli şekilde kullanmak ve onların iş hayatını kolaylaştıracak yenilikçi çözümler üretmeye devam ediyoruz.

“İŞ’TE ANNE PROJESİ”

Bu kapsamda Bakanlığımızca uygulamaya konulacak olan İş’te Anne Projesiyle kadınlarımız hem çocuklarının hem de işlerinin başında olacak. Kadınlarımız anne olduktan sonra annelik sorumluluklarından feragat etmeden işlerini yapabilecekler.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 100 Günlük Eylem Planı kapsamında hayata geçireceğimiz “İş’te Anne Projesi” çalışmak isteyen anneleri işgücü piyasasına kazandıracak. 

Bu kapsamda, İŞKUR çalışmak isteyen kadınlarımızı mesleki eğitim kursları veya işbaşı eğitim programlarına yönlendirecek. 

Projeden yararlanan kadınlarımıza kursa veya programa devam ettikleri günler için günlük 70 TL tutarında cep harçlığı ödeyeceğiz.

Ayrıca eğitim süresince katılımcıların iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri yine İŞKUR tarafından karşılanarak sağlık hizmetlerinden de faydalanmalarını sağlayacağız.

Anneler, 400 TL Bakım Desteğinden de Yararlanabilecek

Kadınlarımızın iş hayatında daha fazla yer alması için bir başka projeyi de hayata geçirdik. 

İŞKUR tarafından sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen mesleki eğitim kurslarına ve imalat sektöründeki mesleklerde düzenlenen işbaşı eğitim programlarına katılan ve 2-5 yaş arasındaki çocuğu kreşe veya gündüz bakımevine devam eden kadınlarımız, kurs veya program süresince aylık 400 TL bakım desteğinden de yararlanabilecek.

Başvurular Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri/Hizmet Merkezlerine Yapılacak
Kursiyerler tarafından destekten yararlanmak istenen çocuğa ait Nüfus Cüzdanı aslı ve kreş/gündüz bakımevi faturası, kreş/gündüz bakımevinden alınacak SGK Sicil Numarasının yer aldığı belge ile birlikte kurs/programı düzenleyen Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine müracaat edilecektir.

“KADINLAR KOOPERATİFLE DAHA GÜÇLÜ OLACAK”

Bakanlığımız, kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi için de yeni çalışmalar yapıyor. 
Bu çerçevede, kadınların pazarlama faaliyetlerine yönelik destekleyici politika ve uygulamalar geliştirileceğiz. 

Kadın kooperatifleri alanında güvenilir ve karşılaştırılabilir verilerin elde edilebilmesi amacıyla veri tabanı oluşturulacağız. 

Kadın kooperatifçiliği, destek mekanizmaları, işletme, yönetim, pazarlama ticaret/e-ticaret, ihracat/e-ihracat gibi konularda bilinçlendirme, eğitim ve rehberlik-danışmanlık çalışmaları düzenleyeceğiz. 

Kadın kooperatiflerine yönelik etkin ve verimli çalışmaların sağlanabilmesi için kooperatiflerden sorumlu kurumlar bünyesinde “Kadın Kooperatifleri” birimleri kurulacak.

KADIN KOOPERATİFLERİ İÇİN ÜÇ BAKANLIK İŞBİRLİĞİ YAPIYOR 

Ayrıca, Bakanlığımız, Ticaret Bakanlığı  ve Tarım ve Orman Bakanlığı ile Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü imzalayacağız.  

Protokolle, kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi, sürdürülebilirliklerinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve görünürlüklerinin arttırılması konularında işbirliği yapacağız. 

Ayrıca, kadın kooperatifçiliği alanında çalışma yürüten kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve özel sektör arasında da işbirliğini geliştirmeyi hedefliyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri