İkinci el araç satışında yeni dönem! Merkez Bankası'ndan FAST kararı

TCMB'nin FAST Güvenli Ödeme İşlemi Katman Servisi, onay gerektiren işlemlerde güvenli bir ortam sunuyor. İlk aşamada 2 milyon TL işlem limitiyle başlıyor.

FAST Güvenli Ödeme İşlemi Katman Servisi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından onay gerektiren ödeme işlemleri için faaliyete geçti. İlk etapta 2 milyon TL işlem limitiyle başlayacak olan bu hizmet, özellikle ikinci el araç alım-satım işlemleri gibi güvence gerektiren farklı iş modellerinde kullanılabilecek.

TCMB'nin duyurusuna göre, FAST Güvenli Ödeme İşlemi Katman Servisi, onay gerektiren ödemelerde kontrollü bir ortam sağlayacak ve 31 Mayıs itibarıyla aktif hale geldi.

Bu hizmet, FAST Sistemi üzerine inşa edilmiş olup, yetkili kuruluşlar tarafından onay gerektiren işlemlerde para transferlerini güvence altına alacak bir aracılık hizmeti sunuyor. Ödemeyi gönderecek kullanıcının önceden onay almadan bedeli aktarmayacağı, ödemeyi alacak kullanıcının ise onay alındığında bedelin hesabına geçeceği garanti ediliyor.

İlk aşamada 2 milyon TL işlem limitiyle başlayacak olan FAST Güvenli Ödeme İşlemi, diğer FAST Sistemi katman servisleri gibi hızla yaygınlaşması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kahramanmaraş depremlerinde Türk Kızılay'dan esnafa 98,9 milyon lira destek!
Kahramanmaraş'ın komşu ili Gaziantep'te Belediye Başkanı kurbanlık fiyatlarını düşürdü!
Toplamda 4 Milyar TL'lik destek! Aile Destek Programı ödemeleri başladı

Ekonomi Haberleri