Harf İnkılâbı “Köpekleştirme” Değilse Nedir?

Ahmet Doğan İlbey

Harf İnkılâbı“Köpekleştirme” Değilse Nedir?

 

Altı Ok’çular, bir muhterem kişinin “İnkilap ne demek biliyor musunuz‘Köpekleştirme’ demektir. Bu memlekette inkilap (köpekleştirme)yapılmıştır" sözüne alınmışlar. Söyleyen zât, inkılâp yerine “kelb”den (köpek) türeme köpekleşme mânasına “inkilab”kelimesiyle harf devrimini mi kastetti, yoksa sahsî bir mânada mı kullandı? Bizim mevzumuz bu değil.

                                          

KUR’AN HARFLERİNDENKOPARILARAK MANKURTLAŞTIRMA

 

Bizim mevzumuz doğrudan doğruya harf inkılabı “köpekleştirme” değilsenedir? Sualinin cevabını aramaktır. Harf inkılâbı milletin bin yıllıkhafızasını iğdiş etmektir ki bunun adına Kemalist ideolojiye bağlımankurtlaştırma, yâni yeni sahibine aidiyet için köpekleştirme denilebilir.Harf inkılâbı o kadar dehşetengiz ve alçakça bir inkılâptır ki üç neslin geriyedoğru millet ve medeniyet kökleriyle irtibatının kesilmesi üstüne yapılmış, enhainâne bir inkılap olup, meydana getirdiği zarar “köpekleştirme” den dahafecidir.

 

HARFİNKILÂBIYLA ASRÎLEŞECEK, YÂNİ GÂVURLAŞACAKTIK

 

Bu ülkede harf inkılâbınınhayırlı ve millet menfaatine bir iş olmadığını kabul etmeyenler Kemalistlerlelaik Türkçülerdir. Türk milletinin boynuna bir tasma asılmıştı Latinharfleriyle. Böylece millet muhteşem İslâm mâzisini unutacak , "BenAvrupalıyım" demeye başlayacak, yâni gâvurlaşacaktık. Böylece Batı içintehlike olmaktan çıkacaktık. Gaye buydu. Necip Fazıl’ın sözüyle “Dünyada binyıllık tarihi silinen ve o günü bayram olarak kutlayan başka bir millet dahayoktur…”

 

Harf dâvasını ondandinleyelim: “İsmine ‘Arap harfleri’ denilen, tam on asır Türk medeniyetkadrosunun ifade unsurunu teşkil etmiş ve on asırlık millî irfanın temelimevkiinde bulunmuş harfler, hakikatte sadece ve kavmî mânada Arap harflerimidir, yoksa kavim üstü bir mâna ile ‘İslâm harfleri’ mi? bu hususta dinî,tasavvufî, ilmî ve aklî bürhanlar nelerdir? kavim üstü, küllî bir şümulle bütünmü’min beşeriyete atfedilip edilemeyeceği bir ilim meselesi olan harflere ‘Arapharfi’ ismini vermek mümkün oluyor da, doğrudan doğruya ve münhasıran Lâtinlerinmalı olduğu ilmen sabit harflere nasıl ‘Türk harfleri’ denilebiliyor?”

 

“Harf dâvası” nda yüreğimiz bileylemek içinâmâ üstad Cemil Meriç’i dinleyelim şimdi de: “Düşmanın teslim alamadığı tek kalealmıştı: hafıza, yani dil. Bugünü düne bağlayan köprü uçurulmadıkça tarihtenkopamazdık… Öyle ki İstiklâl Savaşı'nın muzaffer başkumandanı harflerideğiştirmeğe kalkışınca, bir avuç entelektüelin alkışlarıyla teşci edilir. Arapharflerini müdafaaya yeltenen bir tek hoca çıkar: Yahudi Avram Galanti. Harfdevrimi, kütüphaneleri tuğla yığınını çevirir. İrfanımızı düne bağlayanköprüler uçurulmuştur.”


KUR’AN HARFLERİ YUNANLILAR GİBİ DÜŞMANGÖSTERİLDİ

1928Yılında Kemalist Cumhuriyetin hempası olan basında Kur’an harfleri “Yunanlılargibi düşman” gösterildi. Bir Vandalizm olan harf inkılâbı yandaşları,  dinimiz, dilimiz ve bin yıllık hafızamız olanelifbaya hayâsızca saldırarak Yunanlıyla aynı gördü. Harf İnkılâbı’nın gayesiAvrupalılaşmak, yâni kâfirlere benzemekti. Önce harflerden, sonra Arapça, sonraKur’an ve dinden uzaklaştırmak, dolayısıyla Osmanlıca’dan koparmaktı. Harf inkılâbı, Müslüman Türklerikolonileştirme projelerinden biridir. Türkiye’yi Batı’nın kolonisi yapmak gayesiyle yapılmıştır.Böylece kolonileşmeye açık hâle getirilmiştir.

Karanlık Cumhuriyet yıllarında elinde Arapça kağıt olanlar hapseatılıyordu. Osmanlı arşivlerinin büyük bir kısmı vagonlarla Bulgaristan'agönderildi. Türklerle Arapların bağı koparıldı. Gayelerden biri de buydu.Mustafa Armağan, “Mesele okuma yazma kolaylığı değil siz hala anlamadınızmı?” diyerek ağır bir soru soruyor gafillere:

 

KEMALİSTLER: “ARAPHARFLERİ BİZİ ŞERİATIN KÜLLİYATINA SÜRÜKLÜYORDU”

 

“1933 yılı, Cumhuriyet’in 10. kuruluş yılı. Devlet bir kitap çıkarır.adı ‘Osmanlı İmparatorluğu’ndan Türkiye Cumhuriyeti’ne nasıldı? nasıl oldu?’kitapta 4 maddede Arap harflerinin neden kaldırıldığı ve Latin harflerininneden benimsendiği anlatılır: ‘(Arap harfleri) bizi teokrasinin (yani şeriatın)külliyatına ve fikir yeraltlarına doğru sürüklüyordu. Yabancıların dilimiziöğrenmelerini ve bizi tanımalarını adeta imkansız kılıyordu (ekalliyetler(azınlıklar) dahil. Bizi teokratik külliyatından (dini eserler) ve fikir yeraltlarındanbir darbede ayırmıştır. Geriye doğru uzanan köprüyü dinamitleyip atmıştır. (…)Ekalliyetlerin millet bünyemize girmelerini kolaylaştırmıştır.”

 

ANDREW MANGO:“GÂVURLARIN ALFABESİ MİLLİYETÇİ TÜRKLERİN ALFABESİ HÂLİNE GELDİ”

 

Mustafa Armağan “Keşke direnebilseydik, dik durabilseydik bu inkılâbakarşı” diyerek, “harf dâvası” nı aklımıza düşürüyor. Ardından harf inkılâbınınbir katliam, bir “gavurlaşma” olduğunu söyleyen Andrew Mango'nun daifadeleriyle bu derin darbenin içyüzünü ortaya koyuyor: “Dil ile alfabebirbirinden ayrılmazdı: Türkçe konuşan Karamanlı Rumlar Yunan harfleriyleyazarlar, Ermeni ve Museviler de kendi alfabelerini kullanırlardı. Latinharflerinin kabulüyle birlikte Türkler, Hıristiyan Batılılarla aynı safa(kampa) konulmuş oldu. Böylece gavurların alfabesi vatansever, milliyetçiTürklerin alfabesi haline geldi.” 

----------------------------

Açıklama: Bu necip milletin üç kuşağında hafıza travmasına sebep olan Harf inkılâbının şerrini anlatmaya devamedeceğiz.

 

------------------------------

 

KÜLTÜR FÜTÜHATINDANDÖNEN DOST

 

Ey azizan! Gönül vefikir dostumuz, Türkiye Yazarlar Birliği Şehr-i Maraş Şubesi Başkanı öğrt. gör.İsmail Göktürk, Mostar Gençlik Konferansları programları çerçevesinde“Medeniyet” üstüne tebliğ sunmak üzere gittiği Erzurum ve Trabzon’dan döndü.Görelim, gönül azığında neler getirdi, Cuma Kapısı’nda dinleyeceğiz inşallah.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.