Gurme Rüzgarları Esti: Kahramanmaraş'ın Gastronomik Zenginlikleri!

Üreten Yöre Üreten Türkiye projesi, Kahramanmaraş'ta başladı! Türk mutfağının gururu, lezzetin buluşma noktası. Güvenilir Ürün Platformu işbirliğiyle, gastronomi rüzgarları esti.

Güvenilir Ürün Platformu, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ve TBMM Tarım Komisyonu'nun bir araya gelerek hayata geçirdiği "Üreten Yöre Üreten Türkiye" projesinin ilk toplantısı, Kahramanmaraş'ta gerçekleşti. Toplantıda, Türk mutfağının bir simgesi olarak öne çıkan Kahramanmaraş gastronomisi vurgulandı.

BULUNTU: "KAHRAMANMARAŞ, TÜRK MUTFAĞININ TAÇLANDIRILMIŞ ŞEHRİ"

KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu, Kahramanmaraş mutfağının Türk mutfağının tadı ve sağlık sembolü olduğunu belirterek, kentin zengin gastronomik mirası hakkında bilgi verdi. Buluntu, Kahramanmaraş'ın, Türk yemek kültüründe özgün ve ayrıcalıklı bir konuma sahip olan Asırlık Maraş Mutfağı ile gurur duyduklarını ifade etti.

KİRİŞCİ: "ÜRETİM AŞKIYLA YAPAN BİR ŞEHİR"

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Kahramanmaraş'ın geçmişte depremle değil, üretimle anılması gerektiğini vurgulayarak, şehirdeki üretim potansiyeline dikkat çekti. Kirişci, Kahramanmaraşlıların üretmeyi ibadet aşkıyla yaptığını ve bu süreçte destek olmanın önemini vurguladı.

MARAŞ MUTFAĞI: LEZZETİN VE KÜLTÜRÜN BULUŞMA NOKTASI

KMTSO Başkanı Buluntu, Maraş mutfağının çok yönlü bir kültürel farklılık olduğunu belirterek, yeme-içme sanatının hem dış, hem iç güzelliklerini yansıtan zenginliklere sahip olduğunu söyledi. Maraş mutfağının sadece karın doyurmak için değil, lezzetin ve zevkin peşinde olanlar için bir şölen sunduğunu ifade etti.

TOPRAK: "DEPREM BÖLGESİNİN MORALİ İÇİN BİR ARAYA GELDİK"

Güvenilir Ürün Platformu Başkanı Celal Toprak, Üreten Yöre Üreten Türkiye projesinin amacının deprem bölgesinin ürünlerini tanıtmak ve buradaki üreticilere destek olmak olduğunu belirtti. Toprak, bu süreci birlikte atlatacaklarını ve projeye destek verenlere teşekkür etti.

KMTSO ZİYARETİ VE ÖDÜLLERLE TAÇLANDIRILAN GÜN

Program kapsamında yapılan ziyaretlerde, Güvenilir Ürün Platformu heyeti, KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu ile bir araya gelerek, gastronomi alanında olası yeni projeleri görüştü. Program sonunda, yöresel ürün üreticilerine "Güvenilir Ürün Ödülü" verilerek, başarılı bir gün taçlandırıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Üretim Rüzgarları Estiriyor! Kahramanmaraş Deprem Üssü Değil, Üretim Üssü Olacak!
Kahramanmaraş Gücünü Gösterdi: İstiklal Spor Kulübü Yarı Finalde!
Sağanak Yağış Uyarısı: Kahramanmaraş'ta Sel ve Su Baskını Riski!

Kahramanmaraş Haberleri