Güçlü şehir ekonomisi için; siyasi birlik, çağa uygun yatırım ve kaliteli üretim

KİPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Öksüz Kahramanmaraş’a hem ekonomi hem de sosyal anlamda yaptıkları yatırımları anlattı.

Eğitim konusunda önemli açıklamalar yapan Öksüz, KİPAŞ Eğitim kurumlarının kalitesinden bahsetti. Daha güçlü şehir ekonomisi için odaların ve siyasetçilerin birlik içerisinde olması gerektiğine vurgu yapan Öksüz, insanların bir araya gelerek çağa uygun yatırım yapmaları mesajını verdi.

KİPAŞ’IN SOSYAL VE EKONOMİ ANLAMINDA BU KADAR BÜYÜK OLMASINA RAĞMEN ŞEHRE KATKISI NEDİR?

Her yıl en fazla vergi veren Kahramanmaraş’ın 5 şirketinin dokümanlarını vergi dairesi başkanı alır ve yanımıza gelir. Bu şirketlerin 5’i de KİPAŞ Holding’in şirketleridir. Geçen sene Kahramanmaraş’ta verginin yüzde 60’ını veriyorduk. Bu yıl bu rakam yüzde 40’a düştü, sebebi ise; yaptığımız stratejik yatırım bazı vergi muafiyetleri sağlıyor. Devletimizin yatırım yapanlara olan vergi indiriminden dolayı rakamlar bu yıl biraz geriledi. Vergi bakımından Kahramanmaraş’a böyle bir katkımız var. İstihdam yönünden baktığımızda 10 bin kişiden bahsediyoruz. Sosyal yatırımlar bakımından grubumuz ve ortakları 11 tane okul yaptırdılar. Ve bu okulları Milli Eğitim Bakanlığına verdiler. Ayrıca bir kalp hastanesi ve diyaliz merkezi yaptırdık. Taziye evleri yapıldı ve bunların içinde en gurur verici KİPAŞ Eğitim Kurumlarıdır. KİPAŞ Eğitim Kurumlarının ne kadar önemli olduğunun daha milletimiz farkında değil. Biz her şeyi öncelikli olarak şehrimize yapmak istiyoruz. Kahramanmaraş’a katkıda bulunalım fikrindeyiz. Eğitim konusunda dünya şampiyonları çıkaran Kabataş Lisesi’nin alım puanlarından daha yüksek bizim puanlarımız. Böyle bir başarılı eğitim sağlıyoruz. Çocuğu yönlendiren bir numaralı etken arkadaşlardır. Ne anne, ne baba, ne de öğretmendir. Ben ortaokulu bitirdiğimde babam benim iyi bir yerlere geleceğime inanmıyordu. Kabataş Lisesi’ne yatılı olarak gönderildim. Burada çok zeki çocuklar ve her derste başarılı olan çocuklar vardı. Biz bunlar ile zamanla arkadaşlık kurduk ve bizi yönlendiren arkadaşlarımız oldu. Sonuçta da başarıya bir şekilde ulaştık. KİPAŞ okullarında hep başarılı çocuklar var. Özellikle ihtiyaç sahibi başarılı çocuklar var. Bizim çocuklarımız da iyi yönde birbirlerini sürüklüyor. Eğitim alanlarında olduğu gibi sanayi alanlarında da yatırımlarımızı yapıyoruz. Sanayi paylaşmaktır.

KAHRAMANMARAŞ YABANCI YATIRIMCI ALIYOR MU? BU KONUDA SİZ NELER DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Kahramanmaraş’a yabancı yatırımcı çekmek konusunda Ticaret Sanayi Odası olarak her konuda yardımcı olmaya hazırız. Kahramanmaraş yabancı yatırımcı almıyor diye bir şey söz konusu bile değil. Çevre illerimizde yabancı yatırımcı almama gibi durumlar var ama Kahramanmaraş yabancı yatırımcıya her zaman açık bir şehirdir. Bazı illerimizde insanlar hiçbir zaman birbirlerinin gölgesinde kalmak istemiyor. Ama biz Kahramanmaraş’ta birisi yatırım yapmak istiyorsa her konuda yardımcı oluruz.

ŞEHİR EKONOMİSİNİN GÜÇLENMESİ İÇİN NELER YAPILMALI? BU KONUDA KÜÇÜK ESNAFINDAN TEKSTİL SEKTÖRÜNE KADAR ÜSTÜMÜZE DÜŞENLER NELERDİR?

Şehrin ekonomisinin güçlenmesi için çağa ayak uydurmak gerekiyor. Alanı ne olursa olsun modası geçmiş işlerin içine girmemeliyiz. Turizm anlamında yöresel ürünlerde geliştirmeler yapmalıyız. Modası geçmiş ürünleri ancak turizm alanında pazarlayabiliriz. O da Kahramanmaraş’ımızın tarihini yansıttığı için. Hem sanayide hem de esnaflık kültüründe çağa ayak uydurmamız gerekiyor. Eski mesleklerimiz bitmeye yüz tuttu. En büyük değerlerimizden olan el sanatı bitti. Şimdi daha büyük şirketler ve daha kaliteli üretim gerekiyor. İnsanlarımızın bir araya gelerek bu yatırımları yapmaları gerekiyor. Bu konuda hem odalar hem de siyasetçi birlik içerisinde olmalı. Bunu yapmanın en kolay yolu birlik içerisinde hep beraber adım atmaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri