Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu, "Milli Mücadelenin Şehri Kahramanmaraş" olarak nitelendirilen bu eşsiz şehrin önemini vurgulayarak, "Maraş, işgal altında yaşamaya karşı gösterdiği direniş ve mücadele ile tarih sahnesinde kendi kurtuluşunu ilan eden bir şehir olarak yer alıyor. Bizim davamız 'sen, ben' ayrımı değil, tamamen istiklal ve istikbal mücadelesidir. İnşallah, Maraşlıların cesareti ve kararlılığı devam ettiği sürece bu davanın bayrağı asla inmeyecek ve hiç kimsenin buna gücü yetmeyecektir" dedi.
Şiir ve edebiyatın başkenti olan Kahramanmaraş'ta kültür sanat faaliyetlerinin sürekli olarak devam ettiğini ifade eden Yenişehirlioğlu, "Şehrimiz, Karacaoğlan'dan Mahzuni Şerif'e, Necip Fazıl'dan Nuri Pakdil'e, Sezai Karakoç'tan Abdurrahim Karakoç'a kadar birçok değerli isme ev sahipliği yapmıştır. Şiir ve edebiyat alanındaki potansiyelimizi ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmak için çaba sarf ediyoruz. Üç yıldır düzenlediğimiz uluslararası şiir ve edebiyat günleri ile bu çabamızı sürdürüyoruz. Ayrıca, UNESCO'ya üye olma yolunda adımlar atmaktayız. Umuyoruz ki, edebiyat alanındaki bu değerimizi uluslararası alanda tescilleyerek bu yolda ilerleyeceğiz" şeklinde konuştu.
Programın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'e teşekkür eden Yenişehirlioğlu, "Bugün burada bir araya gelerek Türkiye'nin yüzyılına dair önemli bir konferans düzenliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yüzyılı tamamlandı, ikinci yüzyılı başladı. Çeşitli zorluklara rağmen, Türkiye Cumhuriyeti bu günlere geldi. Özellikle son yıllarda yapılan yerli ve milli hamlelerle ülkemizin geldiği noktayı görmek sevindiricidir. İnşallah nice yüzyıllara" ifadelerini kullandı.
Edebiyat ve Milli Mücadelenin Şehri olarak nitelendirilen Kahramanmaraş'ın özel bir yere sahip olduğunu belirten Yenişehirlioğlu, "Kahramanmaraş, benim sanat hayatına başladığım ve gerçekten muazzam bir yer olan bir şehir. Şiir ve edebiyat alanında öne çıkan bir şehir. Sütçü İmam'dan Rıdvan Hoca'ya, 17 yaşında şehadete yürüyen Çuhadar Ali'ye kadar birçok kahramanı bünyesinde barındırmıştır. Bu şehir, cesaret ve direnişle tarihe geçmiştir. Bizler de bu topraklarda, geçmişin mirasçıları olarak, ülkemizin istiklal ve istikbali için çalışmaktan asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.
Kendi kendini kurtaran bir şehir olarak tanımladığı Kahramanmaraş'ın geçmişten bugüne direniş ve mücadele geleneğini sürdürdüğünü belirten Yenişehirlioğlu, "Maraş, işgal altında yaşamaya karşı gösterdiği direniş ve mücadele ile tarih sayfalarına kendi kurtuluşunu ilan eden bir şehir olarak geçiyor. Bizim davamız, 'sen, ben' ayrımı değil, tamamen istiklal ve istikbal davasıdır. Allah'ın izniyle Maraşlıların cesareti ve kararlılığı devam ettiği sürece bu davanın bayrağı asla inmeyecek, bunu düşürmeye de hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Türkiye'nin yüzyılı her daim parlayacaktır" diye konuştu.
Programda yaptığı konuşmada, Türkiye Yüzyılı'nın başarı ve şefkat yüzyılı olduğunu vurgulayan Yenişehirlioğlu, "Türkiye Yüzyılı dediğimiz felsefe gücün yüzyılı kavramıdır. Yerli ve milli kalkınma stratejileri doğrultusunda attığımız her adım, aldığımız her başarı ülkemizin gücüne güç katmak içindir. Türkiye Yüzyılı, ülkemizin siyasi, ekonomik bir güç olarak küresel düzeyde yükselişini ahenkli bir yönetim ve daha da geliştirebileceğimiz altyapılarda sürdürebileceğimiz bir çalışmanın tamamıdır. Hiçbir alanda duraklamaya ve gerilemeye fırsat vermeden doğru hedefler, doğru kararlar, doğru adımlarla büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasını tamamlamak zorundayız. Türkiye Yüzyılı; kimlik siyaseti yerine birlik siyasetini, kutuplaşma yerine bütünleştirme siyasetini, inkâr siyaseti yerine kucaklama siyasetini, tahakküm siyaseti yerine özgürlük siyasetini var etmenin felsefesidir. Türkiye Yüzyılı, başarının yüzyılıdır. Ülkemizi daha da büyük başarılarla, daha nice ilklerle ve enlerle tanıştırarak Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında zirveye çıkartmak istiyoruz" şeklinde konuştu.