Germanicia Güzeli Kitap Fuarına Ayrı Bir Güzellik Kattı!

Kahramanmaraşlı Yazar Ali Avgın’ın geçtiğimiz ay Mihenk Yayınlarından çıkan yeni romanı ‘Germanicia Güzeli’, Kahramanmaraş Kitap ve Kültür Fuarı’na ayrı bir güzellik kattı. Gerek adı gerekse içeriği açısından alanında ilk olan kitap...

Kahramanmaraşlı Yazar Ali Avgın’ın geçtiğimiz ay Mihenk Yayınlarından çıkan yeni romanı ‘Germanicia Güzeli’, Kahramanmaraş Kitap ve Kültür Fuarı’na ayrı bir güzellik kattı. Gerek adı gerekse içeriği açısından alanında ilk olan kitap, Kahramanmaraşlılardan yoğun talep gördü.

Kahramanmaraş’ta yaklaşık 35 yıldan beri gazete ve dergilerde kültürel yazılar kaleme alan Ali Avgın, 2017 yılında yazın alanındaki birikimlerimi kitaplaştırma kararı aldı. İlk olarak ‘Han Duvarları/Kalbe Düşen Kor’ adlı romanı Yediveren Yayınlarından çıkartan Avgın, hemen arkasından ‘Kayıp Sevda’ romanını da okurlarıyla buluşturdu. Çıkarttığı her kitabında; araştırmacı kimliği, kendine özgü dili, betimlemeleri ve usta kurgu tekniğiyle dikkatleri üzerine toplayan Avgın, yaklaşık 1 ay önce Kahramanmaraşlılarda büyük sevinç ve heyecan uyandıran ‘Germanicia Güzeli’ romanıyla okuyucularına ‘Merhaba’ dedi. Bir taraftan tüm kitapçılarda raflarda yerini alan Germanicia Güzeli, bu sene 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Kahramanmaraş Kitap ve Kültür Fuarı’nda da kitapseverlerle buluştu. Mihenk Yayınları standında görücüye çıkan kitap, Kahramanmaraşlılardan büyük ilgi gördü.

KAHRAMANMARAŞLILAR GERMANİCİA GÜZELİ’Nİ SAHİPLENDİ!

Kahramanmaraş turizmine büyük bir ivme kazandırması beklenen Germanicia Antik Kenti’nin gün yüzüne çıkartılması çalışmaları devam ederken Araştırmacı Yazar Ali Avgın, Germanicia’nın hikâyesini yazmaya niyetlendi. Bu fikrin kitap aşamasına gelmesi ise yaklaşık 3,5 yıl sürdü. Adının duyulmasıyla yazın dünyasını heyecanlandıran Germanicia Güzeli’ni, Kahramanmaraşlılar da sahiplendi.
Germanicia Güzeli’nin Kitap ve Kültür Fuarında gördüğü ilgiden memnun olduğunu ifade eden Araştırmacı Yazar Ali Avgın, şunları söyledi: “Yaklaşık 1 ay önce ‘Germanicia Güzeli’ adlı romanımızı okurlarımızla buluşturduk. Bu romanımız, tarihten beslendiği ve çok araştırma içerdiği için yazımı ve hazırlanması 3,5 yıl sürdü. Kahramanmaraşlı olduğumuz için bu kitabımızda Kahramanmaraş’a pozitif ayrım yaptık. Şehrimizde kısmen ziyarete açılmış olsa da henüz saha ve kazı çalışmaları devam eden Germanicia Antik Kenti’ni kitabımızda işledik. Bilindiği üzere Kahramanmaraş, tarımda ve sanayide kabuğunu kırmış, gelişme gösteren bir şehrimiz. Marka ürünlerimiz ve değerli markalarımız var. Ancak bacasız sanayi dediğimiz turizmden yeterince pay alamıyor. Germanicia Antik Kenti’nin bir kısmı gün yüzüne çıktı; ama geri kalanı hala toprağın altında.”

“GERMANİCİA HAYAL GİBİ BİR ŞEHİR”

Germanicia Antik Kenti’nin gün yüzüne çıkarılmasını heyecanla beklediğini dile getiren Ali Avgın, antik kentin sadece mozaiklerden ibaret olmadığını belirterek; hükümdarları, yönetim biçimi, kültürü, sanatı, sosyal hayatı, ekonomisiyle hayal gibi bir şehir olduğunu aktardı. Avgın, şu değerlendirmelerde bulundu: “Germanicia mozaikleri ilk bulunduğunda çok sevindim. O zaman sadece mozaiklerin değil her yönüyle bu şehrin gün yüzüne çıkarılması ve tanıtılması gerektiğini düşündüm. Çünkü Germanicia hayal gibi bir şehir. Bu şehrin turizme kazandırılması gerekiyor ama sadece mozaiklerin sergilenmesi yetmiyor. Bu şehrin kültürüyle, edebiyatıyla, yaşama ve yönetim şekliyle kısacası öyküsüyle beraber turizme kazandırılması gerekiyor. Biz, burada bunun eksikliğini gördük ve bu eksikliği ‘Germanicia Güzeli’ kitabımızla kapatmaya çalıştık. O dönemdeki hükümdarların yönetim anlayışını, halkın kültürünü ve yaşayış şeklini de yaptığımız araştırmalar neticesinde, o dönemin dil yapısına uygun olarak kitabımızda işledik. Diğer bir ifadeyle biz bu işin öyküsünü ortaya koymaya niyetlendik. Bunu başardığımıza da inanıyorum.”

“AŞKLA YAZDIĞIMIZDAN DOLAYI İÇİNE AŞKI DA KOYDUK!”

Germanicia Güzeli’nde okurun 2 bin yıl öncesi ile günümüz arasında bağ kurarken aşka da tanık olacağı bilgisini paylaşan Avgın, şunları kaydetti: “Okurlarımız kitabımızı ellerine aldıklarında yaklaşık 2 bin yıl önce bu bölgede şehir olarak varlığını sürdürmüş uygarlığı da tanıyacak bunun günümüze yansımasını da bilecek. Germanicia Güzeli, Kahramanmaraş’ımıza duyduğumuz aşkımız neticesinde ortaya çıkan bir kitap. Aşkla yazdığımızdan dolayı içine aşkı da koyduk. Romanımız M.S. 37’de başlıyor, 521 yılına kadar aradaki 5 asırlık dönemi anlatıyor. Bunu anlatırken de günümüzle paralel işlemeye gayret ettik. Akıcı, heyecan verici olması için gayret gösterdik. Kahramanmaraş’taki değerlerimizi, ulusal ve uluslar arası arenada tanıtmak adına bu alandaki boşluğu Germanicia Güzeli kitabımızla doldurduğumuza inanıyorum. Germanicia’nın bir hikâyesi olmalıydı. O dönemde, bu bölgedeki yaşanmışlıkları birinin yazması gerekiyordu. Onu da Allah bize nasip etti.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kahramanmaraş Haberleri