Genç KASİAD Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükdereli'nin önderliğinde başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Kurul Başkanı Çağatay Emirmahmutoğlu, "Saygıdeğer danışma kurulumuz, kıymetli misafirlerimiz ve değerli üyelerimiz, hepiniz hoş geldiniz. Öncelikle, 6 Şubat deprem felaketinde kaybettiğimiz tüm yakınlarımız ve hemşerilerimiz için Allah'tan rahmet diliyorum. Deprem sürecini ve geride bıraktığımız bir seneyi KASİAD ailesi olarak üyelerimizle birlikte değerlendirmek istedik. Bugün bir araya gelmemizin amacı, nelerin yapıldığı, nelerin eksik kaldığı ve aslında nelere ihtiyacımız olduğu konusunda bir analiz yapmaktır. Deprem öncesinde ekonomimiz ekibi ile birlikte başarıyla gerçekleştirdiğimiz etkinliklerin ardından, depremin ilk günlerinden bu yana bize destek olan ekonomim ekibine teşekkür etmek isterim. Bugün burada, üyelerimizin katılımıyla elde ettiğimiz anket sonuçlarını ve ekonomik verileri Hikmet Bey'in sunumuyla değerlendireceğiz. Ardından ekonomim ekibi ile danışma kurulu üyelerimizin oturumuna geçeceğiz. İstişare toplantısından elde ettiğimiz kazanımları üyelerimizle paylaşacak ve bir sonuç bildirgesi haline getirerek gündemimizi oluşturacağız. Önümüzdeki dönemde düzenleyeceğimiz Ekonomi Zirvesi için bugün burada bir hazırlık yapmış olacağız. Güzel ve verimli bir program olmasını temenni ediyorum." şeklinde konuştu.
Ardından kürsüye davet edilen Yönetim Kurulu Başkanı Sıddık Ciğer ise şunları söyledi: "Çok kıymetli Hazirun, sözlerime başlamadan önce, 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar diliyorum. Tüm maddi ve manevi kayıplarımızla birlikte depremin üzerinden tam 1 yıl geçti. Depremin ilk günlerinde buraya gelip işletmelerimizi ziyaret ederek, acılarımız taze iken bizimle dayanışma içinde olan ekonomi gazetesi ekibine teşekkür ederim. Depremin merkezi olan, sanayisi ve ekonomisi en çok zarar gören şehir Kahramanmaraş'tır. İlk günden itibaren tüm çalışanlarımızla kenetlendik, toparlanmak için var gücümüzle çalıştık. Deprem sonrasında devreye alınan işletmeler oldu ancak hala faaliyete geçemeyen fabrikalarımız var. Maalesef, bazı prosedürler bu süreci uzattı. Kahramanmaraş, teşviki en çok hak eden sanayi bölgesidir. Bu zorlu süreçte yardımını esirgemeyen kamu, kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz. Genç Kasiad'a da bizi bir araya getirdiği ve bu etkinliği düzenlediği için teşekkür ederiz. Kasiad olarak her zaman sanayici ve iş insanlarının yanındayız, sorunların çözülmesi için elimizden geleni yapacağız."
KASİAD üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen anket çalışmasının sonuçlarını analiz etmek ve istihdamdan kapasite kullanımına, ihracat ve ithalat değişiminden üretim kapasitesinin azalma nedenlerine kadar birçok konuyu irdeleyen anket değerlendirme çalışmaları, yönetim kurulu başkan yardımcısı Hikmet GÜMÜŞER'in sunumuyla tamamlandı. Toplantının moderatörlüğünü Handan Sema CEYLAN yaptı. Ekonomi Gazetesi yönetim kurulu başkanı Hakan GÜLDAĞ, Genel Koordinatör ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap MUNYAR, Yayın Kurulu Başkanı Dr. Şeref OĞUZ ile Yönetim Kurulu Başkanı Sıddık CİĞER ve Danışma Kurulu üyeleri Mehmet Hanefi ÖKSÜZ, Ali EMİROĞLU, Mikail UTLU ve Mahmut ARIKAN'ın konuşmacı olarak katıldığı "Deprem İstişare Toplantısı"nda, deprem sonrasında yapılanlar ve yapılması gerekenler tartışıldı. Farklı görüşlerle değerlendirilen çözüm önerileri ve çıkış yolları, toplantıda alınan kararlarla bir rapor haline getirilerek KASİAD üyelerine ve ilgili mercilere iletilmeye karar verildi. Toplantı, günün anısına düzenlenen plaket takdimi ile sona erdi.