Yüksük çorbası, hamur, kıyma ve nohutun eşsiz uyumuyla öne çıkan Türk mutfağının klasik lezzetlerinden biridir. Sofralarınızı zenginleştirecek bu besleyici ve doyurucu çorbanın tarifini aşağıda bulabilirsiniz.
Malzemeler:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı dondurulmuş mantı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Tereyağı ve sıvı yağı tencerede eritin, ardından domates salçasını ekleyip kavurun. Salça kavrulduktan sonra 1 litre kaynar su ekleyin ve karışımı kaynamaya bırakın.
Karışım kaynamaya başladığında önce haşlanmış nohutları ekleyin.
Hemen ardından dondurulmuş mantıyı ve baharatları ilave edin. Mantı istenilen yumuşaklığa gelene kadar 10-15 dakika pişirin.
Mantılar piştikten sonra, yüksük çorbası servise hazırdır. Afiyet olsun!