Evlerimizin vazgeçilmezi olan zemin döşemeleri ve su yalıtımının önemi ve yapım uygulaması alanlarına değinen Mehmet Gökçiçek; “ belirlediğimiz alanlara uygulama yapılırken kesinlikle ön hazırlık yapılması gerekiyor. Seramik uygulamaları yapılmadan önce mutlak olarak su yalıtımı çalışmaları yapılmalı. Daha çok seramik balkon, banyo, tuvalet gibi zeminin ıslanabileceği yerlere yapılacaksa eğer su yalıtımı oranı kontrol edilmesi gerekiyor. Bunların dışında kullanılan malzemenin sertlik ve su emme oranına dikkat edilmesi gerekiyor. Kullanılan malzemenin suyu az emmesi ve sert olması gerekiyor. İstenilen özellikler porselen ve granitte olduğu için bu iki malzeme tercih edilmeli. Vatandaşların radon gazı üreten malzemelerden uzak durmasını tavsiye ediyorum çünkü radon gazı sigaradan sonra akciğer kanserini tetikleyen ikinci etken. Kullanan vatandaşların ise o malzemenin bulunduğu yeri günlük havalandırmaları gerekiyor. Daha çok yapay diyebileceğimiz ürünler radon gazı üretir. Mesela gerçek olmayan granit malzemeler buna bir örnektir. Granite benzer ama göze daha güzel görünen malzemeler bunların arasında.
Vatandaşlarımızın parkeleri on milimin altında olanları kullanmamalarını tavsiye etmiyorum. 32. Seviye bir parke hem insan sağlığı için önemli hem de diğer parkelere göre daha uzun ömürlü olacaktır. Vatandaşların parke yaptırırken dikkat etmesi gereken birçok husus var. Mesela parkeler yapılırken sıcaklık farklarından dolayı oluşabilecek sorunları göz önünde bulundurmaları gerekiyor. Sıcaklık farkından dolayı oluşabilecek olan genleşme oranları ayarlanarak duvarla parke arasında belirli ölçekte boşluk bırakılması gerekiyor. Kahramanmaraş’ta sıcaklık ve soğukluk farkı çok fazla olduğu için parke kullanan vatandaşların evlerini günlük olarak havalandırmaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Su yalıtımı konusuna da ayrıca değinen Gökçiçek; “Binalarda yapılacak olan su yalıtımı çalışmaları alt katta bulunan vatandaşların evlerine su sızmasını engeller. Bir banyoya su yalıtımı yapılmayacak olursa eğer o ev bir alt kata su sızdırmaya başlar. Bu olay tüm bina içinde uzun vadede sorun oluşturacaktır. Bundan dolayı binalar da su yalıtımının kesinlikle yapılması gerekiyor. Bu yalıtım yapılırsa evde oluşacak olan rutubeti etkiler ve azaltır. Hem binanın sağlığını hem de insan sağlığını olumlu yönde etkiler. Bundan dolayı vatandaşlarımızın bu konuya dikkat etmeliler” sözlerine yer verdi.
Gökçiçek; “Vatandaşlarımız evlerine seramik yaptırmak istiyorsa eğer öncelikle evlerine su yalıtımı yapmaları gerekiyor. Bu işler yapılırken az da olsa bilgi edinilmesi gerekiyor çünkü şu anda işini bilen ustalar da var bilmeyenler de. Bundan dolayı usta bilir düşüncesiyle iş yaptırmamak gerekiyor. Seramik ya da evine başka bir şey yaptırmak isteyen vatandaşlar işinin ehli ustaları seçmeleri yararlarına olacaktır” dedi.