Evde pastane usulü limonata nasıl yapılır? İşte işin püf noktası

Ev yapımı limonata tarifiyle yazın ferahlamanın keyfini çıkarın! Limon kabuklarını kaynatmak, lezzeti artırır. Deneyin, serinleyin!

Yazın ferahlamak için harika bir seçenek olan ev yapımı limonata tarifiyle karşınızdayım. İşte pastane usulü limonata yapmanın incelikleri ve tarifi:

Gerekenler:

4 adet limon

1 su bardağı toz şeker

6 su bardağı su

Buz

Tarif:

Limonları iyice yıkayıp rendeleyin. Rendelediğiniz limon kabuklarını bir kaba alın.

Limonları sıkarak suyunu ayırın ve bir kenarda bekletin.

Bir tencereye rendelenmiş limon kabuklarını, toz şekeri ve 2 su bardağı suyu koyun. Orta ateşte kaynamaya bırakın, arada karıştırın.

Karışım kaynadıktan sonra ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.

Başka bir kapta limon suyunu ve kalan suyu karıştırın.

Hazırladığınız limon kabuğu karışımını süzerek limon suyuna ekleyin.

İyice karıştırın ve buzdolabında soğumaya bırakın.

Servis yapmadan önce üzerine dilimlenmiş limon ve buz ekleyerek sunun.

Bu kolay limonata tarifiyle misafirlerinizi veya ailenizi serinletmek artık çok basit. Pastane tarzı limonata yapmanın sırrı, limon kabuklarını rendelemek ve kaynatmaktır. Böylece limonatanızın tadı daha yoğun ve lezzetli olacaktır. Üzerine ekleyeceğiniz buzla da daha da ferahlatıcı bir içecek elde edebilirsiniz.

Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Baklava tutkunları için: Profesyonel dokunuşla çıtır çıtır bir deneyim
Lezzetli ev baklavası nasıl yapılır? İşte püf noktaları!
Tencereye sadece 1 kaşık ekleyin sokak usulü mısır: Pratik tarif!

Yaşam Haberleri