Engelli çocuklar gönüllerince eğlendi

Gelişen Özgür Çocuk Özel Eğitim ve rehabilitasyon Merkezi 15 günlük yarıyıl tatilinde öğrencilerine eğlence aktivasyonu düzenleyerek eğlenmelerini sağladı.

Gelişen Özgür Çocuk Özel Eğitim ve rehabilitasyon Merkezi 15 günlük yarıyıl tatilinde öğrencilerine eğlence aktivasyonu düzenleyerek eğlenmelerini sağladı.

Konu hakkında bir açıklama yapan Gelişen Özgür Çocuk Özel Eğitim ve rehabilitasyon Merkezi Müdürü Nimet Coşkun;” Öğrenme güçlüğü bulanan öğrencilerimizi tatilde de unutmadık. Onlara tatilde eğlence programı düzenledik. Amacımız çocuklarımızı eğlenmesini sağlamak. İstiyoruz ki buraya sadece çocuklar eğitim için gelmesinler, aynı zamanda da eğlensinler. Çünkü bizim çocuklarımız dezavantajlı oldukları için bu tür etkinliklere katılmaları biraz zor. Dışarıdaki etkinliklere katılmaları zor. Çocukluklarını yaşasınlar, mutlu olsunlar diye etkinlik yaptık” dedi.

Gelişen Özgür Çocuk Özel Eğitim ve rehabilitasyon Merkezi Müdürü Nimet Coşkun sorulara şu cevapları verdi.

Buradaki faaliyet alanlarınız nelerdir?

Biz fiziksel engelli çocuklara eğitim veriyoruz. Öğrenme güçlüğü olan öğrencilerimize eğitim veriyoruz. Konuşma eğitimi veriyoruz. Belli bir yaşa gelmişte konuşamayan öğrencilerimize eğitim veriyoruz. Fiziksel engelli öğrencilerimize eğitim veriyoruz.

Kaç öğrenci var?

185 civarında öğrencimiz var.

Düzenlediğimiz programın amacı çocuklarımızı eğlenmesini sağlamak. Biz seanslı eğitim veriyoruz. Çocuklarımızı burada 45 dk eğitimini alıyoruz. İstiyoruz ki buraya sadece çocuklar eğitim için gelmesinler, aynı zamanda da eğlensinler. Çünkü bizim çocuklarımız dezavantajlı oldukları için bu tür etkinliklere katılmaları biraz zor. Dışardaki etkinliklere katılmaları zor. Ailelerinin götürmesi, ulaşım ve orda uygun mekan bulması açısından zor. Biz o yüzden çocuklarımızın ayağına getirmiş olduk bu etkinliği. Çocukluklarını yaşasınlar, mutlu olsunlar. Belli aralıklarla böyle aktiviteler yapmayı planlıyoruz.

Sizin için buradaki en büyük zorluklar nelerdir?

  Çocuklarımızı buraya kaydederken, aileleri ikna ediyoruz. Bizim burada ki çocuklarımız ilaç içerek ayağa yeniden kalkamaz veya konuşamaz. Onların en büyük ilacı eğitimdir. Bazen eğitim verirken zorluklar yaşıyoruz. Evrak hazırlama da ve rapor işlerinde sıkıntı yaşıyoruz.

Maraş’ta 1500 civarında engelli çocuklarımız var. Kahramanmaraş’ta 7 rehabilitasyon merkezi var, buda yetersiz kalıyor.

Devletten beklentimiz kurumların ve ailelerin işlerinin biraz daha kolaylaşmasını bekliyoruz. Çok fazla prosedür var. Bir çocuğu eğitime alacak olsak, nerden baksanız 2, 3 ay işlemleri sürüyor. Buda çocuklar için zaman kaybı oluyor ve bu işlemler her yıl tekrarlanıyor. Her yıl bir çocuğun hastaneye gitmesi, evrakların hazırlanması bir süreç oluyor. Dolayısıyla bu anlamda sıkıntı yaşıyoruz. Bizim en büyük sıkıntılarımızdan biride servis sıkıntısı. Çocukları ulaşımını biz servisle kendimiz sağlıyoruz. Devlet bu konuda yardımda bulunmuyor. Biz sadece seans ücretlerini alıyoruz. Dolayısıyla bu konuda iyileştirme olursa bizim ve aileler için iyi olur” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri