Dora, Mehmet Şimşek ile Kahramanmaraş’ın sorunlarını masaya yatırdı

MHP'li Zuhal Karakoç Dora, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Kahramanmaraş'ın deprem sonrası ihtiyaçlarını görüştü. Dora, taleplerin çoğu için hızlı çözüm sözü aldı.

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Kahramanmaraş'ın deprem bölgesine yönelik ihtiyaç ve beklentilerini görüşmek üzere bir araya geldi. Dora, görüşmenin detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Dora, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından şehrin yeniden ayağa kaldırılması sürecinde gelinen son noktayı değerlendirerek, vatandaşların ve iş dünyasının öncelikli ihtiyaçlarını Şimşek'e iletti. Dora, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Deprem bölgesinde faaliyet gösteren sanayicilerin SGK borçlarının ertelenmesi ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına istinaden, Gelir İdaresi Başkanlığı’na olan vergi borçlarının da 2025 yılına ertelenmesi gerektiğini ve ödemelerin kolaylaştırılması amacıyla taksit sayısının artırılması ve şartların hafifletilmesi gerektiğini belirttim."

Sanayicilerin ihracat ve tevkifatlı satışlardan kaynaklanan KDV iade alacakları ve mahsupları için bankalardan teminat mektubu alarak vergi dairelerine başvurduklarını hatırlatan Dora, bu işlemlerin hızlandırılmasının önemini vurguladı.

Dora ayrıca, "Deprem bölgesindeki sanayicilerin krediye erişimde yaşadığı zorluklar ve yüksek faiz oranlarının revize edilmesi, mevcut borçların uygun faizlerle yeniden yapılandırılması ve düşük faizli kredilerin sağlanması gerektiğini" ifade etti. Kahramanmaraş'ın tekstil sektöründeki önemine dikkat çeken Dora, KGF destekli kredilerin Bakanlık gündeminde önceliklendirilmesi gerektiğini söyledi.

Yerinde dönüşüm projelerinde kredi tutarlarının güncel piyasa koşullarında yetersiz kaldığını belirten Dora, bu tutarın artırılmasının önemine değindi ve beklentilerini Bakan Şimşek'e aktardığını ifade etti.

Görüşme sırasında Bakan Şimşek'in birçok talep için hemen talimat verdiğini ve diğer konular için çalışmalar yapılacağına dair söz verdiğini belirten Dora, Kahramanmaraş adına Bakan Şimşek’e teşekkür etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Muhsin Yazıcıoğlu'nun Ölüm Soruşturmasına FETÖ Müdahalesi davası devam ediyor
Bugün hava Kahramanmaraş'ta (6 Haziran) nasıl olacak?
Kahramanmaraş ve Gaziantep'te mühendislerden enerji tasarruflu akıllı kumaş!

Kahramanmaraş Haberleri