Limon, dolaba bu şekilde yerleştirildiğinde ne kurur ne de bozulur. Hem salataların vazgeçilmez bir parçası, hem de birçok yemeğin lezzetini artıran limon genellikle tamamı kullanılmadığı için saklanır. Ancak, limonları saklarken uygulayacağınız bu basit yöntem sayesinde, limonlarınızın ne kuruyacağından ne de bozulacağından endişe etmeyeceksiniz.
Salatalarda olduğu kadar birçok yemeğin yanında veya yapım aşamasında kullanılan limon, özellikle yoğurt çorbalarında kesilme sorununu önlemek için idealdir. İster salataya sıkılarak kullanın, ister çorbaya, limonun verdiği lezzet tartışılmazdır. Yoğurt çorbalarından pirinç pilavına kadar hemen her yemeğe eklenen limon, mutfakların vazgeçilmezidir, hem lezzet katar hem de kıvamını dengeler.
Ancak, limonları saklama konusunda her evde farklı yöntemler tercih edilir. Özellikle yarım kalan limonların buzdolabına konmasıyla kuruması veya tezgah üzerinde bırakılmasıyla böceklenmesi gibi sorunlarla karşılaşılabilir.
İşte tam da bu noktada, arta kalan yarım limonun saklanma şekli, limonun ömrünü belirler. Limonu sadece buzdolabına koymak, zamanla kurumasına ve sulu özelliğini kaybetmesine neden olabilir. Ancak, kesilmiş yarım limonun kullanılmamış kısmını atmadan, kürdan yardımıyla tamamladığınızda, limonun kurumasını önleyebilir ve ilk günkü tazeliğini koruyabilirsiniz.