Kendisinin de Bertiz Vakfı Üyesi olduğunu söyleyen Zafer Yaşar, yapılan Masere Günleri festivalini sonuna kadar desteklediklerinin altını çizdi. Yaşar; “Daha önceki dönemde Belediye Meclis Üyeliği yaptım ve bölgemizin sorunları ile yakından ilgilendim. Bertiz vakfının, Bertizspor kulübünün, Bertiz Karamanlı Derneğinin ve Dulkadiroğlu Belediyesinin ortak olarak yapmış olduğu Bertiz Masere Günleri festivalini sonuna kadar destekliyoruz ve yanlarındayız. Özellikle sizin de gazeteniz olarak bizim için bu festivali gündeme almanız bizim için güzel oldu ve gurur duyduk. Biz Bertizli olmaktan gururluyuz. Bertiz Kahramanmaraş’ın medarı iftiharıdır. Yöresel ürünleriyle de farkını ortaya koymuştur. Şehirleşmeden uzak ve doğallığını bozmamış vadinin içerisinde yaklaşık 30 köyden oluşan farklı bir bölgemizdir. Ben bu tür festivalleri her zaman sonuna kadar destekliyorum. Bunların mutlaka ilerleyen yıllarda bir kurumsallık ve profesyonellik kazanacağı inancındayım. Bu ilk festival, ümit ediyorum ki bundan sonraki festivallerin daha iyi olmasını sağlayacaktır. Belki de ilerleyen dönemlerde bu iş ve ürünler kooperatif haline gelip meyve suyu, doğal ürünleri paketleme gibi sanayileşme sürecine girebilir. Ayrıca Bertizin havası, doğası çok güzel. İnsanların mutlaka gelip görmesi lazım. Bertizin insanları çok sıcakkanlı ve misafirperver bir yapıya sahiptir” ifadelerini kullandı.
ÜZÜMÜN DEĞERİ ARTIRILMALI
Kabarcık Üzümü ile ilgili görüşlerini aktaran Yaşar, üzüme sahip çıkılması gerektiğini ve üretim artırılması konusunda destekler verilmesi gerektiğini söyledi. Yaşar; “Bertiz’in üzümü mükemmel bir değer. Türkiye’ de hatta dünyada eşi benzeri yoktur diye düşünüyorum. Bunun kıymetini bilmeliyiz. Ziraat odalarımızın üreticilerimize daha fazla yardımcı olması gerekiyor. Bertiz’in misafirperverliğine gelecek olursak; şehirden biraz daha uzak bir yerde olması hasebiyle bozulmamış bir yapıya sahip. Bunun da korunmasını tarafındayız. Bertiz’de yaşayan insanlardan 2 3 katı kadar şehirde yaşayan insan var. Bu rakamı küçümsememek lazım ve Bertiz ile ilgilenilmesi lazım. Siyasi toplumumuzun bölgemiz ile yakından ilgilenip, sorunlarına hızlı çözüm üretmesini istiyoruz” dedi.
BÖLGE ÜRÜNLERİNİN ŞEHİR EKONOMİSİNE KATKISI VAR
Bölgede yetişen ürünlerin şehrin ekonomisine ciddi anlamda katkı sağladığını belirten Zafer Yaşar, açıklamalarının devamında şu ifadeleri kaydetti;” Artık zaman tasarruf zamanı. herkes üzümünü, cevizini, salatalığını, domatesini kendisi yetiştirirse ekonomiye katkı olur. Bölgede yetişen ürünleri ticari alanda değerlendiren firmaların şehir dışına, hatta ihracata yönelik çalışmalar yaptığına dair dönem dönem duyumlarımız oluyor. Bunun hem ülke ekonomisine hem şehir ekonomisine çok ciddi ivme kazandırdığını düşünüyorum. Temennimiz az öncede söylediğim üzere bölgede oluşacak bir kooperatifleşme süreci ile bu işin biraz daha kurumsal ellerden yapılması. Konu ile ilgili gerekli kurumlardan Bertiz bölgesi destek bekliyor”