Depremler Sonrası Avustralya Büyükelçisi Türk Halkının Yanında: KSÜ Ziyareti

Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Miles Armitage, 6 Şubat depremleri sonrası KSÜ'yü ziyaret etti. Destekleriyle Türk-Avustralya ilişkilerine katkı sağladılar.

Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Miles Armitage, 6 Şubat depremlerinin ardından bölgeye gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'ni ziyaret etti. Ziyarete Avustralya'nın Türkiye Büyükelçisi Miles Armitage, Türkiye Ragbi Lig Derneği Başkanı Gürol Yıldız ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Mehmet Günay da katıldı. Ziyarette ayrıca KSÜ Rektör Yardımcıları, KSÜ Genel Sekreteri ve KSÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Ökkeş Alpaslan Gençay da hazır bulundu.

Büyükelçi Armitage, ziyarette yaptığı konuşmada, 6 Şubat depremlerinde Avustralya halkının Türk halkının yanında olduğunu vurgulayarak maddi ve manevi yardımlarda bulunmak için çaba harcadıklarını belirtti. Ayrıca, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'ne destek olmak amacıyla ziyarette bulunduklarını ifade etti.

Ziyaretin sonunda, Avustralya Ulusal Ragbi Ligi (National Rugby League) desteği ve Türkiye Ragbi Lig Derneği aracılığıyla oluşturulan fon ile temin edilen formalar, ragbi topları ve çeşitli hediyelerin bulunduğu bir konteynerin açılışı gerçekleştirildi. Etkinliğe Ankara'dan gelen Türk Ragbi 13 oyuncuları da katılarak keyifli bir ragbi maçı gerçekleştirdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren KSÜ Rektörü Alptekin Yasım, Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Miles Armitage ve beraberindeki heyete teşekkürlerini iletti. Büyükelçi Armitage ise, Rektör Yasım'a plaket ve National Rugby League takımlarına ait formalar hediye ederek ziyaretin anısını taçlandırdı. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Mehmet Günay da Rektör Yasım'a federasyon forması hediye etti. Ziyaretin bir hediyesi olarak Rektör Yasım, Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Miles Armitage ve beraberindeki heyete Kahramanmaraş'ın geleneksel el sanatlarını temsil eden çeşitli hediyeler takdim etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kahramanmaraş Depremlerine Anne Karnında Yakalanan Bebeğe Ölen Babasının Adı Verildi!
Kahramanmaraş'ta Hava Değişiyor: Yerel Yağışlar Kapıda!
Kahramanmaraşlılar Dikkat! AKEDAŞ Saat Verdi! O İlçelerdeki O Yerlerde Elektrik Kesintisi

Kahramanmaraş Haberleri