Büyükşehir İtfaiyesi 3 milyon TL yatırımla gücüne güç katıyor

Büyükşehir İtfaiyesi, yeni laboratuvar ve teknik ekipmanlarla müdahale kapasitesini artırdı. 3 milyon TL yatırımla, itfaiyecilerin güvenli ve hızlı müdahalesi sağlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi, itfaiye ekiplerinin olaylara daha güvenli ve etkili bir şekilde müdahale edebilmesi için İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na yeni test laboratuvarı ve ileri düzey teknik ekipmanlar kazandırdı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, uzman kadrosu ve modern ekipmanlarıyla olaylara hızlı ve etkili müdahalede bulunarak can ve mal kayıplarını en aza indirmeye devam ediyor. Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden itfaiye teşkilatı, müdahale hızını artırmak amacıyla yeni bir test laboratuvarı kurdu. Bu laboratuvarda, itfaiye erlerinin kullandığı solunum maskelerinin sızdırmazlığı ve solunum tüplerinin kalitesi test edilebiliyor. Yaklaşık 3 milyon TL’lik bir yatırımla kurulan bu yeni sistemler sayesinde, itfaiye personelinin olaylara daha güvenli ve hızlı bir şekilde müdahale etmesi hedefleniyor.

"BÖLGEYE HİTAP EDEN YENİ BİR LABORATUVAR"

İtfaiye Dairesi Başkanı Onur Erdi, yeni laboratuvar ve cihazların bölgedeki ihtiyaçlara yanıt verdiğini ve itfaiye erlerinin olaylara daha güvenli müdahale edebilmesine olanak sağladığını belirtti. Erdi, “İtfaiye erlerimizin olaylarda kullandığı donanımların test edildiği yeni bir laboratuvarı teşkilatımıza kazandırdık. Bu laboratuvarda, solunum maskelerinin sızdırmazlığı test ediliyor ve solunum tüplerinin içindeki havanın kalitesi ölçülüyor. Ayrıca, yeni hidrostatik test cihazıyla solunum tüplerinin dayanıklılığını ve kalitesini değerlendirebiliyoruz. Bu laboratuvar, diğer kamu kurum ve kuruluşlarına da hizmet verebilecek kapasitede. Bu sistemlerin devreye girmesiyle, itfaiye erlerimiz olaylara daha güvenli müdahalelerde bulunabilecek. Tüm bu imkanları sağlayan ve teşkilatımızın gücünü artıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fırat Görgel’e teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: Haber merkezi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kahramanmaraşlılar stadyum taleplerini İstanbul'da köprüye yazdırdı
Kahramanmaraş'ta 2 bin 800 yıl öncesine ait nohut, buğday, üzüm ve sarımsak taneleri bulundu!
Pazarcık’ta yollar Büyükşehir ile yenileniyor

Video Haber Haberleri