Bugün hava Kahramanmaraş'ta (3 Ağustos) nasıl olacak?

Kahramanmaraş'ta 3 Ağustos 2024 tarihleri için hava durumu raporu açıklandı. Kahramanmaraş'ta hava durumu merak ediliyor. Bugün, yarın ve ileriki günlerde yağış beklenip beklenmediği ve hava durumunun nasıl olacağına dair bilgiler araştırılıyor.

Kahramanmaraş'ta 3 Ağustos 2024 Hava Durumu

Bugün Kahramanmaraş'ta hava genellikle parçalı ve az bulutlu olacak. İkindi saatlerine doğru Andırın çevresi, Düldül Dağı ve Türkoğlu'nun yüksek mahallelerinde bulutlanmaya bağlı olarak yerel sağanak yağış bekleniyor.

Akşam saatlerinde Andırın civarında yağışın devam etme ihtimali var. Bu yağış, Başkonuş ve Sır Barajı havzası (Büyük Sır, Küçük Sır, Karadere, Yenice Kale, Hartlap, Dereboğazı, Uludaz, Yavşan) çevresine kadar uzanabilir. İl merkezinin batısında da (Kavlaklı, Kılavuzlu, Avşar, Üngüt) serpinti ihtimali bulunuyor.

Güney ilçelerde sıcaklık 38-39 derece aralığında, kuzey ilçelerde ise 31-34 derece arasında olacak. Andırın çevresinde sıcaklık yaklaşık 29 derece olacak. Güneş ışınlarının tepe noktasında olduğu saatler olan 11.00 ile 17.00 arasında güneş altında uzun süreli durmaktan kaçınılmalıdır. Orman yangını riski devam ediyor, bu nedenle piknik yapılan yerlerden ayrılırken ateşi söndürmeyi ihmal etmeyelim. Ayrıca hayvanlar için bir kap su bırakmayı unutmayalım.

Rüzgar, il genelinde kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. İkindi saatleri ile akşam saatleri arasında ilimizin güneyinde ve Sır Barajı havzasında rüzgar daha sert esecek.

Kaynak: Haber merkezi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Pazarcık’ta iki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 3 yaralı
Kahramanmaraş’ta korkutan trafik kazası: 2 yaralı
Kahramanmaraş'ta Döngel Direkli Mağarası'nda 13.500 yıllık miras

Kahramanmaraş Haberleri